Liever Positiever, mijn thema voor 2016

Weg met al die negativiteit

Mijn laatste blog van 2015, Geluk zit in de kleine dingen, heeft nogal wat los gemaakt. De reacties die ik kreeg waren zonder uitzondering positief en het werd mij al snel duidelijk, we zijn er klaar mee. We zijn alle negatieve berichten van de afgelopen tijd behoorlijk zat. Het lijkt wel alsof er alleen nog maar narigheid in de wereld is. Natuurlijk wil ik de problemen die er zijn, niet zomaar weg wuiven alsof het er allemaal niet toe doet. Er zijn nu eenmaal momenten en situaties in het leven die met de beste wil van de wereld niet positief te maken zijn. Ik wil alleen laten zien dat er naast alle ellende ook nog zoveel te genieten valt.

Voor hetzelfde geld kunnen we ook gewoon aardig zijn

Ik ben het afgelopen jaar behoorlijk geschrokken van de manier waarop we tegenwoordig met elkaar omgaan. Of het nu gaat over vluchtelingen, de zorg, het klimaat, zwarte Piet, vuurwerk. De voor- en tegenstanders lijken geen enkele nuance meer te zien. De eigen mening is de enige juiste en naar een ander luisteren dat lukt dus kennelijk niet meer. Sterker nog, heeft iemand een afwijkende mening dan moet die persoon maar oprotten of zelfs dood gewenst worden. Mensen met een andere mening, geloofsovertuiging, huidkleur, nationaliteit, geaardheid, smaak… het zijn en blijven mensen. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn, maar we kunnen toch ook respectvol met de ander omgaan. Ik ben nog opgevoed met het principe: “wat gij niet wilt dat u geschiedt, doet zo ook een ander niet”. Het kost nl. niets extra’s om aardig te zijn tegen elkaar, sterker nog het levert je meestal veel meer op, al is het maar een goed gevoel over jezelf.

Overval in Panajachel

Het nieuws kunnen we 24 uur per dag, 7 dagen in de week en van over de hele wereld volgen. Mijn advies: niet doen. Het nieuws is over het algemeen niet echt positief en we hoeven echt niet van alles op de hoogte te zijn. Het is natuurlijk bijzonder vervelend dat er een taxichauffeur in Panajachel is overvallen maar of wij daarvan op de hoogte moeten worden gebracht? Ik ben er van overtuigd dat de meesten van jullie niet eens weten waar Panajachel ligt. Uiteraard hoeven we onze kop ook niet in het zand te steken maar 1 x per dag het journaal volgen is echt meer dan genoeg.

We gaan een nieuwe trent zetten: Liever Positiever

#lieverpositiever is mijn thema voor dit jaar. Mijn voorstel is om een dikke streep onder het afgelopen jaar te trekken en in 2016 een verandering in gang te zetten. Met elkaar kunnen we het verschil gaan maken. Ik geloof dat het kan, positiever in het leven staan en aardig voor elkaar zijn. Als je dit ook gelooft en mee wilt doen, zet dan #lieverpositiever op je Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, WhatsApp met een link naar deze website. Met elkaar gaan we dan een nieuwe trent.

BewarenBewaren

Plaats een reactie