Mijn hart accepteert niet wat ik eigenlijk al weet

Voor Rianne, in liefdevolle herinnering

Het is vrijdagavond, het avondeten staat net in de oven. Morgen een belangrijke dag, ik ben onrustig en mijn hart slaat sneller dan normaal. Sinds jaren weer een workshop geven en ik heb nog heel wat te doen. Ik check nog even mijn mail en berichten op Instagram.

Een nieuw volg verzoek, ik accepteer en vrijwel direct komt er een privé bericht. We kennen elkaar al van Social Media en mijn eerste vraag blijkt meteen de reden waarom deze persoon naar mij op zoek was.
‘Weet jij hoe het met Rianne is? Ik heb al zolang niets meer van haar gehoord en ik maak me zorgen.’
Waar ik zo bang voor was blijkt dus werkelijkheid te zijn. Rianne is overleden.
We raken in gesprek, we zitten met zoveel vragen en delen het verdriet en de pijn.

Die avond doe ik niets meer, ik kan alleen maar huilen. Nooit meer een berichtje van Rianne. Nooit meer! Ik scroll door onze privé-berichtjes en het is zo confronterend. Je laatste bericht aan mij was op elf december, om kwart voor zes ‘s avonds; een smiley: 😘 en om acht uur was je er ineens niet meer. Het is zo onwerkelijk, echt niet te bevatten.

Mijn hart kan het niet accepteren, wil niet geloven dat je er echt niet meer bent. Ik wil je vasthouden en ik kan niets anders dan je berichten bekijken, keer op keer op keer.

Mijn hart gaat uit naar je man en je familie. Ze hebben in zo’n korte tijd al zoveel verloren en nu jou ook nog. Het voelt niet eerlijk, het is onvoorstelbaar onrechtvaardig.

Je laatste foto’s op Instagram zijn van je planner voor 2020. Het hakt er in. De pagina’s uit je planner voor het nieuwe jaar, vol met plannen en doelen. Jij wilde helemaal niet dood, je wilde leven en je hebt ervoor gevochten. Je hebt keihard gevochten. Ik ken niemand die zo sterk en tegelijkertijd zo kwetsbaar was en ik ben onvoorstelbaar trots op je.

Je hebt nooit willen opgegeven, gevochten voor wat je waard was maar zelfs de allersterksten kunnen niet elk gevecht winnen.

Omdat Rianne, na het verlies van hun geliefde kindje, de Aya Memoriam Foundation steunde, wil ik iedereen die dit wil en kan, vragen om een donatie uit naam van Rianne te doen aan
Aya Memoriam Foundation in Rotterdam
Bank rekeningnummer:
Rabobank NL68RABO0317909541

10 gedachten over “Mijn hart accepteert niet wat ik eigenlijk al weet”

Plaats een reactie