Minnenijd een werk in uitvoering

Minnenijd, waar gaat het over?

De afgelopen periode heb ik regelmatig over dit avontuur* geschreven. Maar waar gaat het nu eigenlijk over? Minnenijd is de werktitel van het verhaal, de ruwe versie is klaar en ligt te wachten voor de eerste herschrijf ronde.

Het verhaal van Minnenijd

Twee zussen en hun neef zitten met de erfenis van oma in hun maag. Die erfenis bestaat o.a. uit een oude boerderij met behoorlijk wat grond. Ondanks dat de boerderij onverkoopbaar lijkt te zijn, zal toch de belasting over de erfenis afgedragen moeten worden. Het probleem is dat geen van drieën daar het geld voor heeft. De belastingdienst kan alleen betaald worden als de boerderij verkocht is.
Er zit niets anders op, ze zullen de boerderij aantrekkelijker moeten maken voor eventuele kopers. Op aanraden van de makelaar besluiten ze de boerderij cosmetisch op te knappen.
Een project waar ze alle drie, om uiteenlopende redenen, behoorlijk tegenop zien.

Een drama ligt op de loer

Terwijl de boerderij met vallen en opstaan opgeknapt wordt, komt de relatie tussen de drie behoorlijk onder druk te staan. De fouten van de vorige generatie blijken nog altijd door te werken in de levens van de twee zussen en hun neef. Alle drie worstelen ze met hun verleden. Terwijl de familiegeschiedenis stukje bij beetje wordt ontrafelt blijkt dat er ook in het heden geheimen spelen. Anna, de oudste zus, is niet eerlijk over haar gezondheid. De jongste zus, Emma en neef Freddie hebben ook zo hun geheimen. Een drama kan dan ook niet uitblijven. Net als hun ouders proberen ze de ene leugen met de andere goed te maken tot uiteindelijk de bom barst met alle gevolgen van dien.

Leg de tissues maar vast klaar

Ik ben de eerste om toe te geven dat dit niet bepaald overkomt als een feel-good** roman. Uiteraard ga ik mijn best doen om er geen zwartgallig verhaal van te maken en hier en daar wat van de bekende Sonja humor toe te voegen.
Net als het echte leven zal het een verhaal met een lach en een traan worden.

Minnenijd, een werk in uitvoering

Ik heb nog een hoop werk te verzetten voor Minnenijd daadwerkelijk gepubliceerd kan worden. Abonnees van Schrijfhart zullen regelmatig op de hoogte worden gehouden van de vorderingen met betrekking tot Minnenijd.

BewarenBewaren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Inschrijven
Abonneren op
guest
4 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Mattie Luiijf

Leuk om nu te weten waar je mee bezig bent. Succes.

Mies Huibers

Spannend. Ik blijf het volgen.

4
0
Ik hoor graag wat je ervan vindt, laat van je horenx
()
x
%d bloggers liken dit: