Dit moet je nooit, echt nooit! zelf proberen met Vicks

Ik ben de badkamer aan het opruimen en sta met een pot Vicks in mijn handen. Meteen denk ik terug aan de ‘oude’ badkamer waar ik nog de beschikking over een ligbad had.

Het is inmiddels alweer een aantal winters geleden dat ik geveld was door een gemene griep. Blijkbaar had ik per ongeluk de mannenvariant te pakken gekregen. Alles deed zeer, mijn spieren, mijn botten, mijn tanden, zelfs mijn haar bleek pijn te kunnen doen. Dat lijkt al drama genoeg maar ik had het ook nog eens erg benauwd door al het snot dat zich in elke beschikbare ruimte genesteld leek te hebben.

Meerdere keren per dag was ik dus aan het stomen om het taaie spul los te krijgen. Je kent het wel bak kokend heet water, lepeltje Vicks oplossen, handdoek over je hoofd, en inhaleren maar. Dat geeft weer even wat lucht.

’s Nachts lag ik in mijn bed, klappertandend van de kou, dood te gaan van de pijn. De benauwdheid nam bovendien zeer ernstige vormen aan. De koorts had inmiddels blijkbaar ook bezit genomen van mijn hersenen waardoor het volgende idiote plan is ontstaan.

Ik had het zo onvoorstelbaar koud, ik kreeg het niet meer aangebibberd. Ik besloot om een warm bad te nemen. Terwijl het bad zich vulde met weldadig warm water, bedacht ik dat ik twee vliegen in één klap kon slaan door wat Vicks aan het badwater toe te voegen. De warme Vicks dampen zouden meteen mijn luchtwegen kunnen bevrijden van opgehoopt snot waardoor ik weer wat lucht zou krijgen.

Ik heb héél lang moeten douchen om die plakkerige laag Vicks van mijn lijf te krijgen. Om die vette rand uit het bad te verwijderen heb ik zelfs nog veel langer moeten schrobben. Dat was echter nog lang niet het ergste.

Ik zat n.l. nog niet eens helemaal in bad toen ik er op zeer pijnlijke wijze achter kwam dat er openingen zijn waar een mens echt geen Vicks wil hebben.

Laat ik het erop houden dat ik nog heel wat dagen erg opzag tegen het plassen.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

10 gedachten over “Dit moet je nooit, echt nooit! zelf proberen met Vicks”

 1. Inderdaad hilarisch Sonja! 😀 Maar ik vond het met terugwerkende kracht wel sneu voor jou om zo ziek te zijn en dan ook nog een optater na te krijgen van de Vicks.
  Hartelijke groet en graag gelezen.

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je reactie Jannie en welkom hier.

   Op het moment dat het gebeurde voelde ik me inderdaad heel erg zielig inmiddels kan ik er zelf heel erg om lachen en geloof die, deze fout maak ik echt nooit meer, hoe hoog de koorts ook is. Ik heb mijn lesje geleerd.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

error: Inhoud is beschermd !!
%d bloggers liken dit: