Na het weekend komen de muggen

Zomaar een kop in de krant

Het artikel is zodanig geschreven dat het op mij overkomt alsof ons een groot onheil staat te wachten.
Het artikel legt haarfijn uit dat door het warme weer en de aanhoudende droogte in het voorjaar de muggen niet goed hebben kunnen broeden. Maar nu het weer gaat regenen moeten we ons wapenen! tegen de steekdieren.

Lijstjes doen het altijd goed

Iedere blogger weet het, wil je echt gelezen worden dan moet je met een lijstje werken en het liefst vermelden in de titel van je blog:

 • tien makkelijke stappen om rijk te worden (succes gegarandeerd)
 • vijf manieren om echt carrière te maken
 • in 3 stappen naar publicatie van je roman

Als je er op gaat letten kom je ze overal tegen, die lijstjes. Dit artikel maakt er ook gebruik van.

Acht dingen die we echt moeten weten over de mug:

 1. muggen zijn nachtdieren
 2. muggen steken niet maar bijten
 3. mannetjes bijten niet
 4. in Nederland komen 40 soorten voor
 5. de malariamug komt ook in Nederland voor
 6. muggen komen op geur af
 7. de overlast is onze eigen schuld (moet je maar na elke regenbui even je dakgoot dweilen)
 8. gebruik horren en klamboes

Het grootste deel is flauwekul maar er staat ook dat we wel 40 verschillende muggensoorten hebben in Nederland en het grootste deel daarvan zijn steekmuggen. Oei dat hakt erin zeg. De malariamug komt ook in Nederland voor! En, zo gaat het artikel verder ‘niet te zuinig’! Wel 7 % van de muggen is de malariamug.

We worden vrijwel direct gerustgesteld, de malariamug draagt in Nederland de ziekte niet bij zich. Ben ik me weer voor niets rotgeschrokken.

Om nogmaals te onderstrepen dat we hier met een serieuze dreiging te maken hebben verwijst het artikel ook nog naar een meldpunt waar we de aanwezigheid van muggen kunnen melden. Leef je uit, zou ik zeggen.

Zo tekenend voor deze tijd

Het is de tijd waarin we leven. We worden constant bang gemaakt. Het nieuws wordt op een zodanige manier gebracht dat we steeds op onze hoede moeten zijn.

Woorden als extreem, ongekend, nog nooit eerder, voor het eerst in de geschiedenis, wapenen, record, als je erop gaat letten zijn er talloze voorbeelden te vinden. Haal deze retoriek weg en er blijft vaak weinig over van de angstaanjagende berichtgeving.

Weeralarm, code rood, nieuwsflitsen we worden overspoeld met nieuws en het overgrote deel is onzin. Zeker een paar keer per week geeft mijn telefoon een signaal met een nieuwsfeit dat blijkbaar per direct moet worden gedeeld.
Meestal is het nieuws waar ik prima van buiten had gekund.

‘De formatie zit nog steeds muurvast.’
‘Max Verstappen rijdt op 1e plek tijdens oefenronde’.

Peptalk

Onze pup Pepper had last van de warmte. Door de verbouwing die gaande was bij ons thuis had ze ook nog eens weinig bewegingsruimte. We besloten om ‘s avonds nog even met haar naar het hondenstrandje te gaan zodat ze af kon koelen en meteen haar energie kwijt kon.

Dat beviel zo goed dat we nu bijna elke avond even met haar gaan. Bijkomend voordeel, we missen het journaal. Het viel me afgelopen zondagavond pas op. Zondagavond is er een weekoverzicht waarbij de belangrijkste nieuwsfeiten van de afgelopen week worden doorgenomen.
Wat een uitkomst, blijf je toch op de hoogte en alle onzin is weggefilterd.

Nog geen muggen gezien of gehoord

Ik heb trouwens opmerkelijk weinig last van muggen. Tot nu toe lijkt het een storm in een glaswater, muggenzifterij dus.

2 gedachten over “Na het weekend komen de muggen”

 1. Kijk, daar kan ik me nu helemaal in vinden. In je stukje hè. Toch heb ik inmiddels wel een hordeur besteld want mijn oude vliegengordijn is gesneuveld. Dingetjes buiten houden is toch wel prettig. Gelukkig heb ik persoonlijk iets onaangenaams over me heen hangen want muggen hoeven mij niet. Daar zit ik dus niet zo mee. Wel met zwijnen. Daar stikt het er hier inmiddels van. Afgelopen week in één aanrijding sneuvelden er veertien! jonkies.

  Beantwoorden
  • Vliegen, muggen ik heb ze ook veel liever buiten. Hoewel mijn (v)echtgenoot veel aantrekkelijker wordt gevonden door de dames muggen ben ik niet zo dol op het gezoem als ik tracht te slapen. Wij hebben geen zwijnen bij ons in de omgeving, dus ook geen overlast . Het schijnt dat we er een overschot van hebben, zou daar ook een meldpunt voor zijn?

   Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: