Hoe onhandige pashokjes mijn zelfvertrouwen ondermijnen

Een van mijn meest populaire blogs: eerder gepubliceerd op 26 oktober 2016

Vanwege het slechte weer besluiten vriendin en ik naar het overdekte winkelcentrum te gaan. Iets langer rijden maar dan loop je wel warm en droog.

De winkel die we als eerste bezoeken heeft buiten tafels vol met koopjes staan. Normaal gesproken staan er geen pashokjes. Kleding die je wilt passen moet je eerst buiten afrekenen, dan kun je naar de tweede etage voor de pashokjes. Past het niet of staat het toch niet zo leuk als je hoopte, dan kun je op de vierde etage bij de klantenservice de kleding retourneren en je geld terug krijgen.

Hoe vaak ik wel niet heb geprotesteerd bij het verkopend personeel

Deze absurde en klant-onvriendelijke manier van doen is echt te gek voor woorden. Het personeel is het helemaal met me eens en vervolgens veranderd er dus niets.
Tot vandaag dan, want nu staat er een keurig rijtje pashokjes klaar.

pashokjes, pashokje
foto via Pixabay

Ik neem wat spijkerbroeken mee richting het pashokje. Heel onelegant struikel ik het hokje binnen. Het blijkt dat de hokjes een stukje hoger staan dan de vloer. Daar mogen ze best eens voor waarschuwen.
Door de zeer beperkte afmetingen kom ik gelukkig niet ten val, maar bots ik meteen tegen de achterwand aan. Erg stevig zijn de hokjes blijkbaar ook niet, want het hele hokje gaat heen en weer.

Ja ik ben een enorme klungel

Als ik mijn evenwicht weer gevonden heb, constateer ik tot mijn ongenoegen dat er ook geen spiegel aanwezig is. Ik vind het nooit zo prettig om buiten het pashokje, ten overstaan van het overige winkelend publiek, te moeten constateren dat ik er belachelijk uitzie.
Mopperend op de onhandige pashokjes probeer ik de knoop uit mijn veters te halen. Ik wurm me uit mijn broek en dan gebeurd er iets vreemds.

Het is dat er geen ruimte voor is, anders zou ik van links naar rechts geslingerd worden. De hele rij pashokjes is namelijk in beweging gekomen. Geschrokken steek ik mijn hoofd door het gordijn naar buiten. De opening angstvallig bij elkaar getrokken zodat niemand kan zien dat ik mijn onderbroek sta.

Het is mij totaal ontgaan dat de pashokjes op een soort palletwagen staan

Voor- en achteraan de rij pashokjes loopt een jongeman in werkkleding. De een duwt, de ander trekt en stuurt de hokjes richting de lift. Na de eerste verbazing schateren ze het uit, waardoor nu iedereen, echt iedereen mijn blunder ziet.

Met een donker rood hoofd van schaamte vraag ik de mannen even te stoppen, zodat ik me weer aan kan kleden. In recordtempo heb ik mijn broek en schoenen weer aan. Met een gekwetst ego stap ik het hokje uit.
Vriendin staat te huilen van het lachen terwijl ik beschaamd de spijkerbroeken terug op de tafel leg.

Online winkelen is zo gek nog niet.

Sonja Grinwis signatuur

BewarenBewaren

16 gedachten over “Hoe onhandige pashokjes mijn zelfvertrouwen ondermijnen”

 1. Mooie opzet van je stukjes. En dat van die pashokjes. Had mij ook kunnen overkomen. Maar ja dan blijft het wel in de familie ha ha

  Beantwoorden
 2. Misschien een rare plek om het te doen… Nee, ik bedoel niet het pashokje. Hoewel het daar ook had gekund. Het kan eigenlijk overal. Auto, slaapkamer, meterkast, fiets, tuin, kamer.
  Waar ik het over heb?
  Je vernieuwde site natuurlijk! ๐Ÿ™‚
  Wat ik wil doen? Je feliciteren met je heropening van je site die erg mooi is geworden! Je eigen soort van Sonja Glossy. Ik word er blij van! ๐Ÿ™‚

  Beantwoorden
  • Ja, achteraf hebben we vreselijk de slappe lach gehad maar op het moment zelf schaamde ik me kapot. Dus tip van de dag, controleer altijd het pashokje. Wieltjes? Niet betreden!

   Beantwoorden
 3. Nou om eerlijk te zijn MichielZiet controleer ik tegenwoordig wel of ze verankerd zijn in de vloer. Maar ook van jou hoef ik blijkbaar geen medeleven te verwachten. Ik heb voor de rest van mijn leven een trauma.

  Beantwoorden
 4. Oh, mijn god! Je hebt geluk dat ik niet een van de mannen was om de pashokjes voort te duwen.. hehe… Hilarisch!
  Durf je ondertussen alweer pashokjes in? Hihi.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: