Ontspannen op reis, zo doe je dat

Hoewel ik vakantie heerlijk vind, zie ik altijd erg op tegen de reis. Ik ben niet dol op autorijden en dan druk ik mij nog zacht uit. Als kampeerder met een eigen caravan ontkom ik echter niet aan een lange autorit voor we op de vakantiebestemming zijn.

Tijdens het bij elkaar zoeken van alle vakantiespullen denk ik terug aan een reis lang geleden.

De jongste, toen nog een kleuter, heeft ADHD. Lang stilzitten in de auto valt dan echt niet mee. Door schade en schande wijs geworden wisten we al dat we niet teveel spullen tegelijk op de achterbank moesten toelaten. Hoe meer prikkels hoe meer toestanden. Er ging dus een item per kind in de auto en zodra we ergens stopten mocht er gewisseld worden. Jongste koos voor het item dat ze zelf gekocht had van het vakantiegeld dat ze van opa en oma had gekregen.

We waren onze woonplaats nog niet uit of ik zag de kaken van hubbie al verkrampen. Het eerste tankstation dat we tegenkwamen werd, onder zachte dwang, de ukelele dus gewisseld voor een kleurboek. Groot voordeel van ADHD’ers, ze zijn makkelijk af te leiden. Optimistisch vervolgden we onze reis.

Die verliep heel voorspoedig, we hadden zelfs geen file bij Parijs! Nog dezelfde dag waren we hoog in de bergen en al een flink stuk op weg, richting de uiteindelijke bestemming. Het leek er sterk op dat we de geplande overnachting konden overslaan.

Hubbie is een erg goede chauffeur en rijden met de caravan is voor hem geen enkel probleem. Zelfs smalle bergwegen langs indrukwekkend stijle afgronden trotseert hij zonder problemen.
Hij wel, ik trek het helemaal niet. Die houten hekjes langs de route gaven mij dan ook geen enkel gevoel van veiligheid en binnen de kortste keren lag ik hyperventilerend op de achterbank. De oudste vond het prachtig dat hij nu voorin mocht zitten en de jongste besloot op de top van haar longen een motiverend liedje voor mama te zingen.

Na wat een eeuwigheid leek te zijn reden we ons vakantiedorpje binnen. Het zag er gezellig uit met al die vlaggen en versieringen. Er waren verassend veel mensen op straat. Je hoort vaak dat de Fransen van die horken zijn maar deze mensen waren echt heel aardig. Er werd vriendelijk naar ons gelachen en gezwaaid. Zelden heb ik me zo welkom gevoeld op vakantie, nee van mij geen kwaad woord over de Fransen.

Het begon wel op te vallen dat er zoveel mensen waren die breed lachend naar ons zwaaide en soms zelfs hun duim opstaken. Deze mensen waren wel erg enthousiast over toeristen.
Plotseling schoot hubbie onbedaarlijk in de lach. Die had eens in de caravanspiegels gekeken en zag wat er achter ons aan de hand was.

‘Oh mijn god, kijk nou! Er zit een hele sliert raceauto’s achter ons’.

Blijkbaar waren we op een rally-parcours terecht gekomen. We hadden zo het vermoeden dat de coureurs een tikkeltje minder vriendelijk over ons dachten dan het aanwezige publiek. De eerste de beste mogelijkheid maneuvreerde hubbie de auto met caravan aan de kant. Met gierende motoren schoot een tiental race-auto’s langs ons heen waarop wij, vrolijk zwaaiend naar het publiek, de reis vervolgde.

Nog enigszins nahikkend van de slappe lach meldden we ons bij de receptie van de camping.
‘We zijn een beetje eerder dan geboekt, is ons plekje al vrij?’
De receptioniste keek ons verbaasd aan. ‘Een beetje eerder? U bent meer dan een week te vroeg’.

De vakantie moest nog van start maar de reis was nu al onvergetelijk.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ontspannen op reis

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Ontspannen op reis

7 gedachten over “Ontspannen op reis, zo doe je dat”

 1. Ik heb dubbel gelegen.een ukelele werkt op mijn lachstuipen, dan het rijden op een rally-parcours om tot slot een week te vroeg op de camping arriveren. Geweldige vakantie moet dat zijn geweest

  Beantwoorden
 2. Op zo’n manier wordt zelfs een lange autorit leuk… het eind zagen jullie ook niet aankomen, neem ik aan. Hadden ze nog een plaatsje?

  Beantwoorden
  • Dank je Mies,

   Kamperen vind ik echt geweldig en ik ben oprecht blij met onze caravan maar dat autorijden blijft een noodzakelijk kwaad. Aan de andere kant, we beleven wel altijd iets bijzonders onderweg. dat levert weer mooie verhalen op.

   Beantwoorden

Plaats een reactie