Over mij

Sonja Grinwis, auteur van Schrijfhart

Hoi, ik ben Sonja Grinwis. Een geboren Rotterdamse. Getrouwd, moeder van een volwassen zoon en een tienerdochter.

Grijs haar, een paar opvallende rimpels, een geïnteresseerde blik en meestal positief ingesteld. Koffie is mijn energiedrank en chocolade vind ik gewoon lekker. Tijdens het schrijven word ik vaak schaamteloos onderbroken door Pepper, mijn Riesenschnauzer. Knuffelen, wandelen, spelen dat vindt ze veel belangrijker.

Passie voor verhalen

Het is niet voor niets de ondertitel bij het logo van Schrijfhart.

Vanaf mijn vroegste kinderjaren bleek ik over een enorme fantasie te beschikken. Ik vertelde zelfbedachte verhalen aan mijn broer of zong eigengemaakte liedjes. De lange busrit naar opa en oma in Ouddorp boden mij de kans om ook anderen te laten ‘genieten’ van mijn verhalen. Gelukkig voor mijn ouders vonden de meeste mensen zo’n praatjesmaker, van drie turven hoog, enorm schattig.

De liefde voor het vertellen van verhalen zit dus diep en het schrijven is daar als vanzelfsprekend uit voort gekomen. Tot afgrijzen van mijn leerkrachten op de basisschool want elk stukje papier, elk schriftje werd vol getekend of vol geschreven met verhalen. Het duurde niet lang of al mijn schriften werden afgepakt en ik kreeg alleen nog maar afgepaste hoeveelheden papier.

Toch is er een periode geweest waarin het schrijven op de achtergrond raakte. Een drukke baan, een man en kinderen. Het bleek steeds moeilijker om tijd voor het schrijven te vinden.
In 2014 kreeg ik, na een hele moeilijke periode, te maken met een burn-out. Tijdens de vakantie begon ik alle ellende van me af te schrijven. Ik vond mijn grootste passie weer terug.

IMG_1934
Passie voor verhalen

Sonja schrijft

Terug van vakantie besloot ik een website te beginnen om mijn verhalen te kunnen delen en in september 2014 was www.sonjaschrijft.nl een feit.
Ik genoot enorm van dit nieuwe avontuur en begon vol enthousiasme aan een schrijfopleiding om nog beter te worden.
Tot het op 10 december 2014 helemaal mis ging. Een ernstige kortsluiting in mijn hersenen schakelde me helemaal uit.

Een zeer lange periode van revalidatie werd het begin van een nieuwe periode in mijn leven. Alles wat ooit vanzelfsprekend was, was dat ineens niet meer. Ik moest mijn leven vanaf de grond weer opbouwen. Mijn prioriteiten veranderde, mijn kijk op succes veranderde en inmiddels sta ik totaal anders in het leven.

Schrijfhart, een passie voor verhalen

Na mijn revalidatie wilde ik ook met het schrijven een nieuwe start maken. Ik schrapte een aantal rubrieken omdat ik vooral verhalen wilde schrijven. Verzonnen verhalen en verhalen over de absurditeit van het dagelijkse leven. Ik wilde voortaan alleen nog maar schrijven vanuit mijn hart. Naast mijn liefde voor het schrijven wilde ik ook mijn passie voor het lezen van boeken delen. Bij deze nieuwe start paste ook een nieuwe naam. In juni 2016 zag Schrijfhart het levenslicht. Een aantal artikelen en gelukkig ook het grootste deel van de abonnees van de oude website verhuisde mee.

NaNoWriMo

November 2016 heb ik voor het eerst meegedaan met de NaNoWriMo en gewonnen. Inmiddels ben ik het verhaal, Minnenijd, dat ik toen geschreven heb, aan het herschrijven. Na een ruim uur VIP-coaching heb ik heel wat tips gekregen om verder te komen. In Oktober 2017 begin ik aan het vervolg van mijn schrijfopleiding. Hierbij zal ik ook verder werken aan mijn verhaal.


Vragen?

Heb je na al deze informatie toch nog vragen, een opmerking of een verzoek? Laat het me dan weten en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.


Ik schrijf vanuit mijn hart, maar ik hoop mijn lezers in het hart te raken Klik om te Tweeten
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry

2 gedachten over “Over mij

Een reactie plaatsen

Uit- en aanvinken om een artikel van jouw blog te laten zien

%d bloggers liken dit: