Sonja Grinwis auteur van Schrijfhart

Over mij

Ik kom uit Rotterdam, ken je dat niet horen dan?

Negenentwintig juli negentienhonderdnegenenzestig zag ik, Sonja Grinwis, in Rotterdam het levenslicht. De stad waar ik geboren en getogen ben heeft nog altijd een warm plekje in mijn hart.

Vanaf mijn vroegste kinderjaren bleek ik over een enorme fantasie te beschikken. Ik vertelde mijn zelfbedachte verhalen aan mijn broer of zong eigengemaakte liedjes. De lange busrit naar opa en oma in Ouddorp boden mij de kans om ook anderen te laten ‘genieten’ van mijn verhalen. Gelukkig voor mijn ouders vonden de meeste mensen zo’n praatjesmaker, van drie turven hoog, enorm schattig.

De liefde voor het vertellen van verhalen zit dus diep en het schrijven is daar als vanzelfsprekend uit voort gekomen. Tot afgrijzen van mijn leerkrachten op de basisschool want elk stukje papier, elk schriftje werd vol getekend of vol geschreven met verhalen. Het duurde niet lang of al mijn schriften werden afgepakt en ik kreeg alleen nog maar afgepaste hoeveelheden papier.

Toch is er een periode geweest waarin het schrijven op de achtergrond raakte. Een drukke baan, een man en kinderen. Het bleek steeds moeilijker om tijd voor het schrijven te vinden.
In 2014 kreeg ik, na een hele moeilijke periode, te maken met een burn-out. Tijdens de vakantie begon ik alle ellende van me af te schrijven. Ik vond mijn grootste passie weer terug.

IMG_1934

Sonja schrijft

Terug van vakantie besloot ik een website te beginnen om mijn verhalen te kunnen delen en in september 2014 was www.sonjaschrijft.nl een feit.
Ik genoot enorm van dit nieuwe avontuur en begon vol enthousiasme aan een schrijfopleiding om nog beter te worden.
Tot het op 10 december 2014 helemaal mis ging. Een ernstige kortsluiting in mijn hersenen schakelde me helemaal uit.

Een zeer lange periode van revalidatie werd het begin van een nieuwe periode in mijn leven. Alles wat ooit vanzelfsprekend was, was dat ineens niet meer. Ik moest mijn leven vanaf de grond weer opbouwen. Mijn prioriteiten veranderde, mijn kijk op succes veranderde en inmiddels sta ik totaal anders in het leven.

Schrijfhart

De nieuwe naam van mijn website geeft precies weer hoe ik nu in het leven sta.

Ik schrijf vanuit mijn beleving maar vooral met en vanuit mijn hart. De waarheid behandel ik met respect maar ook met een flinke knipoog. De artikelen die hieruit voortvloeien zullen je soms laten (schater)lachen en soms ontroeren.

Ik schrijf vanuit mijn hart, maar ik hoop vooral jullie in het hart te raken


Social media

Buiten mijn Facebookpagina en Twitteraccount (zie onderaan) kun je mij ook nog via Instagram stalken, daar laat ik vooral zien waar ik mijn inspiratie vandaan haal.


Vragen?

Heb je na al deze informatie toch nog vragen, een opmerking of een verzoek? Laat het me dan weten en je krijgt zo snel mogelijk antwoord.


Ik schrijf vanuit mijn hart, maar ik hoop mijn lezers in het hart te raken Klik om te Tweeten

Een reactie plaatsen

Uit- en aanvinken om een artikel van jouw blog te laten zien

%d bloggers liken dit: