Piet Kreel is nog wel van Michiel Geurtse

Alweer een boekrecensie waarbij ik enigszins (behoorlijk) bevooroordeeld ben. Michiel Geurtse is nl. een schrijfvriend van mij.
Maar geloof me als ik het niets vond, dan had ik gewoon géén recensie over ‘Piet Kreel is nog wel’ geschreven. Want dat ben ik niet verplicht.

Titel: Piet Kreel is nog wel
Auteur: Michiel Geurtse
Genre: literaire fictie
Uitgever: Schrijverspunt
Uitgavedatum: augustus 2016
Uitvoering: paperback
Pagina’s: 150
ISBN: 9789462662087

Michiel schrijft al een hele poos op de website MichielZiet over zijn kijk op het nieuws en alledaagse gebeurtenissen. Dat doet hij met veel humor en zijn stukjes zijn een feestje om te lezen. Of je het nu met hem eens bent of niet, je wordt in ieder geval aan het denken gezet.

Nu is er dus het boek, zijn debuut, vers van de pers en ik ben zó trots op hem.

Met veel humor neemt Michiel ons mee in de leefwereld van Piet Kreel

Piet Kreel is een mopperkont die weinig plezier meer heeft in het leven.

De twee buurvrouwen die zich om hem bekommeren zetten het leven van de oude man volkomen op zijn kop. Gaandeweg het verhaal leren we Piet Kreel steeds beter kennen en begrijpen. Het kan niet anders dan dat je van deze oude chagrijn gaat houden.

Door zijn vlotte en toegankelijke manier van schrijven, laat Michiel de karakters tot leven komen en leren we meteen een belangrijke les. Achter elke mopperaar schuilt een mens met dezelfde dromen en verlangens als ieder ander.

Hoewel Piet in het begin nog heftig tegenstribbelt bij alle plannen van zijn buurvrouwen, begint het verharde hart van Piet langzaam te ontdooien en blijkt dat zelfs op hoge leeftijd het leven nog zeer de moeite waard is.

Het veelbelovende debuut van Michiel heeft me de ene keer laten schaterlachen en de andere keer een traantje weg laten pinken. Een boek dat bladzijde na bladzijde, heel wat emoties bij me oproept. Ik hoop op nog veel meer mooie verhalen van Michiel.
En uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat dat zeker gaat gebeuren.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 gedachten over “Piet Kreel is nog wel van Michiel Geurtse”

  1. Uit een berrouwbare bron kan ik je vertellen dat Tom, de kleinzoon van Piet, op de voet gevolgd wordt door de schrijver en met hulp van Piet als side-kick het verhaal mooi opschiet. 🙂

    Wow Sonja… wat ben ik trots om dit te lezen. Je hebt de druilerige zaterdag een zonnige gemaakt! X

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: