Plotseling wordt het zwart voor mijn ogen

Boven het email-icoontje op mijn telefoon zweeft een getal van drie cijfers. Drie! Wat is er in vredesnaam aan de hand? Is mijn verhaal viraal gegaan, is er een ramp gebeurd of ben ik gehackt?  Ietwat gespannen open ik mijn mail. Hoewel ik niets te klagen heb over belangstelling voor mijn schrijven blijkt het niet de reden voor mijn ontplofte mailbox te zijn. Gelukkig zijn de andere twee opties ook niet de reden van deze plotselinge email-tsunami.

Mijn mailbox zit overvol met reclame, “Black Friday is coming” staat in de eerste mail. Zwarte vrijdag komt eraan? Elke mail refereert aan Black Friday. Ik ben amper bezig met de kerst, laat staan met pasen, wat is er toch aan de hand?
Ach natuurlijk het is Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij familie en vrienden bij elkaar komen. Een feest dat daar minstens zo belangrijk is als de kerst bij ons. Waarbij ze samen eten en stilstaan bij alles waar ze dankbaar voor zijn. Deze feestdag wordt steevast gevolgd door Black Friday. De dag dat winkels hun spullen in de uitverkoop gooien. Een dag waar een jaar lang naar uitgekeken wordt.

Op donderdag spreek je uit hoe dankbaar je bent en de dag daarna breek je bijkans je nek om als eerste bij de uitverkoop te zijn. Zodra de winkeldeuren opengaan rent het publiek als dolle stieren naar binnen om zo snel mogelijk hun slag te slaan, vechtpartijen zijn daarbij schering en inslag.

Thanksgiving heeft hier niet echt voet aan de grond gekregen maar black Friday dus blijkbaar wel. Van vorig jaar kan ik me het niet zo herinneren maar dit jaar word ik werkelijk overspoeld met buitenkansjes, mega-deals en nu-of-nooit acties. De comsumptiemaatschappij op haar allerslechtst.
Zodra ik een mailtje naar de prullenbak verplaats komt er meteen weer een binnen. Blijkbaar staan er nog heel wat reclamemails in de wachtrij, netjes wachtend op hun beurt om mijn mailbox binnen te vallen.
Plotseling wordt het zwart voor mijn ogen, ik selecteer alle mailtjes en deponeer ze resoluut in de prullenbak.
Ik heb genoeg spullen, kleding, voedsel en weet ik niet wat meer, Black Friday kan me gestolen worden.

Als ik dan toch niet aan deze gekte ontkom dan houd ik het wel bij thanksgiving. Ik ben dankbaar voor wat ik heb een lieve familie, fantastische vrienden en gezonde kinderen, een dak boven mijn hoofd en ook nog een tevreden hart.

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Inschrijven
Abonneren op
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
Ellie Schmitz

Uit mijn hart gegrepen…

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Mies Huibers

Het is inderdaad van de totale zotte dat gedoe. Ik knik instemmend je goede stukje gelezen hebbend.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Mies Huibers

Ik ook. Ik laat heel dat black- en cybergekronkel aan me voorbij gaan. Gelukkig komt de meeste zooi in de rubriek reclame. Eén druk op de knop en het leed is geleden.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
H.B. van oost

Heel goed geschreven en zo waar

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
8
0
Ik hoor graag wat je ervan vindt, laat van je horenx
()
x
%d bloggers liken dit: