Scherven

Een zeer kort verhaal, ZKV

De vaas spatte in honderdduizend scherven uit elkaar. Een val van de muurtafel op de plavuizen vloer maakte een abrupt einde aan het leven van het unieke erfstuk. De oorzaak bleek echter nog niet zo simpel te bepalen.
Zoals zo vaak bij een catastrofe, lag er een combinatie van factoren aan ten grondslag.

Ten eerste was daar de vuilniswagen die de glasbak kwam legen. Een routineklus die normaal gesproken weinig overlast oplevert.
Ten tweede was daar het bouwbedrijf dat een stuk verderop, druk bezig was met het slaan van heipalen. Dit geeft doorgaans wel enige mate van overlast.
Ten derde was daar de jonge hond die de wereld nog aan het ontdekken was. De wijze waarop dit geschiedde wordt het best omschreven als behoorlijk onstuimig.
Als laatste was daar tante Fien die niet zo best meer ter been was, wat gezien haar hoge leeftijd niet zo verwonderlijk was.

De vuilniswagen had de glasbak boven de opening hangen. Juist op het moment dat de bodem openklapte, ging, met veel kabaal en de onvermijdelijke schokken, de eerste heipaal van die dag de grond in. Door de trillingen begon de glasbak te slingeren. De verzamelde flessen kwamen met volle kracht op de auto, die  ongelukkigerwijs  naast de vuilniswagen geparkeerd stond, terecht. Door de verbrijzelde voorruit en een container vol kapotgevallen flessen lag er een onvoorstelbare hoeveelheid scherven op, naast en in de auto.

De eigenaar van de auto stapte net op dat moment de deur uit om naar zijn werk te gaan. De ravage en de schade aan zijn auto deden hem in woede tegen de vuilnismannen ontsteken. De vloeken en het geschreeuw  van beide partijen was door de hele straat duidelijk te horen.

De jonge hond, die in de hal klaarstond voor de eerste uitlaatronde wist zich met de onbekende situatie geen raad. In blinde paniek sprong hij met luid geblaf en veel gegrom tegen de deur van het appartement van Tante Fien. Die schrok daar zo van dat ze met iets te veel kracht haar rollator losliet. De rollator schoot voorruit en botste tegen de muurtafel aan. De vaas, al decennia in de familie, was niet meer te redden.

Maar om nu tante Fien hiervan de schuld te geven.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

zeer kort verhaal ZKV scherven

BewarenBewaren

2 gedachten over “Scherven”

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: