Schoenmaker blijf bij je leest

Schoenmaker blijf bij je leest. Het werd vroeger bij ons thuis naar je hoofd geslingerd als je je weer eens ergens mee bemoeide waar je duidelijk geen verstand van had. Toen vond ik het bloed irritant, nu helpt het me nog vaak bij het schrijven.

Mijn vintage laarzen mochten weer uit de kast want ik had een feestje. Vriendin had vanwege haar verjaardag een high tea georganiseerd en dat leek me een prima gelegenheid om de laarzen weer eens aan te trekken. Hoewel ik ze al een tijdje niet had gedragen merkte ik meteen dat ze niet liepen zoals ik gewend was.

Het feestje was erg gezellig en wat als een high tea begon, eindigde, niet heel verrassend, in een high wine.
Teruglopend naar de auto merkte ik dat ik niet erg veel grip had met lopen. Blijkbaar had ik meer wijn gedronken dan verstandig was.
Een maal thuis parkeerde Meneer Schrijfhart de auto op de oprit en ik stapte uit, tenminste dat probeerde ik. Ik bleef met mijn laars achter de drempel haken. Daar zag ik het pas. De zool van mijn laars hing helemaal los. Ik was niet aangeschoten, het was veel erger. Mijn laars was stuk.

Het valt gelukkig mee, de zool is alleen losgelaten en het ziet ernaar uit dat het eenvoudig te plakken is. Aangezien ik op lijmgebied thuis niet verder kom dan tacky glue of een Pritt stift zal ik eerst goede lijm moeten halen. Ineens klink het ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ in mijn hoofd. Inderdaad een beter idee, mijn laarzen netjes door een schoenmaker onderhanden laten nemen. Ieder zijn vak nietwaar?

Ik moest hieraan terugdenken bij het schrijven van de blog voor deze week. We kunnen er op het moment niet omheen. Het Corona virus is letterlijk en figuurlijk overal aanwezig. Wil en moet ik daar iets over schrijven? Ik ben geen arts en al helemaal geen viroloog. Bovendien is en wordt er al zoveel over gesproken en over geschreven, ik heb daar niets meer aan toe te voegen. Het is een van de dingen die je als schrijver vaak te horen krijgt van mensen die er verstand van menen te hebben: ‘Blijf dicht bij jezelf.’ Niets meer en niets minder als het; ‘Schoenmaker blijf bij je leest’ van mijn ouders.

Schrijven doe je over onderwerpen waar je interesse ín en verstand ván hebt anders val je genadeloos door de mand. Wil je iets schrijven dat ver van je afstaat dan zul je je eerst in het onderwerp moeten verdiepen. Dus zolang ik in mijn directe omgeving niet te maken heb met dit griep virus zal ik er niet over schrijven.

Ik houd het bij onderwerpen waar ik wél verstand van heb; kekke laarzen die nog een tweede kans verdienen dus.

6 gedachten over “Schoenmaker blijf bij je leest”

  1. Leuk verhaal en goed verhaal. Zoiets als met je laarzen zou mij ook kunnen overkomen, allerlei dingen bedenken waarom ‘het’ niet lekker loopt, maar kijken of er iets met de laars aan de hand is zou niet bij mij opkomen
    Mij is ook gevraagd iets over het Corona virus te schrijven, maar ik bedenk net als jij ‘Ellie, blijf bij je leest’.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: