Schrijverskamers: binnenkijken bij de grootste schrijvers

Schrijverskamers Where the magic happens

Schrijverskamers is een informatief boek, een fotoboek. Een bladerboek, een bewaarboek, een kijkboek, een leesboek, een koffietafel boek maar vooral een leuk boek. De teksten zijn in het Nederlands en Engels.

Op Twitter zag ik de aankondiging van dit boek voorbij komen en ik wist meteen ‘die wil ik hebben’.

Titel: Schrijverskamers, Where the magic happens
Auteur: Huib Afman Corné van der Stelt
Genre: literair fotoboek
Uitgever: Lannoo
Uitgavedatum: mei 2016
Uitvoering: hardcover
Pagina’s: 200
ISBN: 9789401429771

Achterflap

Waar schreven Connie Palmen Jij zegt het, Midas Dekkers De vergankelijkheid en Herman Brusselmans Watervrees tijdens een verdrinking? Schrijverskamers geeft het antwoord in tekst en beeld en gunt de lezer een blik in de werkomgeving van vijfenveertig ronkende namen uit de Nederlandse en Vlaamse literatuur. Verrassend, poëtisch, bibliofiel en heel soms demystifiërend… Een literair fotoboek.

De uitvoering

Het boek heeft een royaal formaat: 25 x 249 x 219 mm en weegt nog net geen kilo!

De stevige harde kaft en het mooie papier geven het een bijzondere uitstraling, ingetogen stijlvol.

De beoordeling

Een royale keur aan bekende Nederlandse en Vlaamse auteurs geven ons een kijkje in hun schrijfkamers. De foto’s zijn puur en zonder opsmuk. De auteurs zelf blijven buiten beeld, je hebt echt het idee dat de deur per ongeluk nog openstaat en jij stiekem even naar binnen gluurt. Je kijkt in verwondering ‘hier is waar hét gebeurd’.

De auteurs vertellen daarnaast iets over hun schrijfkamers. Jammer vind ik het dat die tekst voor de foto’s staat. Ik vind het leuk om eerst zelf een beeld te vormen en daarna pas hun verhaal te horen. De magie van de eerste verwondering is, hierdoor al wat gekleurd geraakt.

Ik geniet van de verschillende schrijfkamers. De een is zeer minimalistisch ingericht, alles geordend, niets overbodigs. De andere staat volgestapeld met boeken en het bureau is bijna niet terug te vinden. Modern, klassiek, luxe, stoer en sober in dit boek komt het allemaal voorbij.

Door de verhalen van de auteurs kom je iets te weten over hun schrijfproces en schrijfbehoeften en ook over hun inspiratie.

Schrijverskamers Where the magic happens

Geen boek dat iedereen zal aanspreken. Ben je net als ik geïnteresseerd in de mens achter het verhaal, gluur je graag bij inspirerende mensen naar binnen, ben je ook dol op een kijkje achter de schermen, dán is dit boek zeker een aanrader en een aanwinst voor op de koffietafel of je eigen schrijfkamer.

Plaats een reactie