Sergey Romanov, deel 3: De geest uit het verleden

De geest uit het verleden

Ze moet iets zeggen. Vragen hoe hij aan haar naam komt, de naam uit het verleden. De naam van het leven dat ze achter zich had gelaten. Met haar schouders hoog opgetrokken, de tas nog steviger omvat op haar schoot, kijkt Nova met een strakke blik uit het raam. De metro bevindt zich in een tunnel, er is daar buiten niets dan een spiegelbeeld te zien.

Het bloed van haar stuk gebeten lip vermengt zich met haar speeksel. Ze kijkt op en ziet de lege plek. Sergey Romanov is verdwenen. Ze scant de wagon. De forenzen staan nog op dezelfde plek, hun ogen gericht op hun mobiel, een krant of stuurs voor zich uit kijkend. Het lijkt of er verder niets is veranderd. Het is onmogelijk en toch is Sergey spoorloos. Haar hartslag versnelt. Ze krijgt het steeds warmer. De shawl om haar nek lijkt veel strakker te zitten.

Haar hoofd vult zich met beelden van vroeger. Ze is niet van haar vroegere leven weggelopen, maar weggerend, zo hard als ze kon. Ze is blijven rennen tot ze zich veilig genoeg voelde. Diep weggestopt, niet te veel aan denken, is er altijd het besef geweest dat deze dag ooit een keer zou komen. Dit is geen toevallige ontmoeting met een onbekende, het is geen speling van het lot. Ze is ingehaald door het verleden. Ze had zich veilig gewaand, was gestopt met rennen en uiteindelijk is ze ook gestopt met achterom kijken. Stil blijven staan bij het verleden, alert blijven, het had haar teveel energie gekost. Ze was er mee gestopt, ze wilde vooruit, haar eigen koers bepalen. Ze is niet alleen van adres maar ook van naam veranderd. Nova, wat nieuw betekende. De illusie van een nieuw begin.

Nu is ze dan toch gevonden en kan de confrontatie niet uitblijven. Wat had Sergey ook alweer gezegd? Iedereen heeft een droom of zou er één moeten hebben? Ooit droomde ze ervan om vrij te zijn. Ze dacht dat ze die droom al had waargemaakt. Maar hoe kun je ooit vrij zijn als je nog geketend bent aan je verleden? Nova weet wat haar droom is; de ketenen met het verleden verbreken en echt vrij  zijn. Niet meer bang hoeven zijn voor het verleden, omdat ze er mee heeft afgerekend. Pas dan kan ze echt vrij zijn.

Hoewel Sergey ineens is verdwenen weet ze zeker dat ze hem terug zal zien. Ze heeft haar keus gemaakt. Ze zal de uitdaging aannemen en haar droom nu echt waarmaken. Nova kan alleen maar hopen dat ze er klaar voor is. Dat ze inmiddels sterk genoeg is om de confrontatie aan te gaan.

13 gedachten over “Sergey Romanov, deel 3: De geest uit het verleden”

  1. Ik heb een vermoeden welke kant je opgaat Sonja (heeft waarschijnlijk met de witte tent te maken 😉 ) maar je maakt het reuze spannend.
    Op naar deel 4, 5, 6 ……………… met spoed hihi

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: