Sergey Romanov, een kort vervolg verhaal

De kennismaking met Sergey Romanov en Nova Latier

Het is een typische maandagochtend. Nova staat tussen honderden andere forenzen op de metro te wachten. Het geroezemoes op het perron vermengt zich met het geluid van de naderende metro. Eensgezind komt de massa in beweging. Aktetassen worden van de grond gelicht, rokjes worden glad getrokken, voeten bewegen zich richting het gearriveerde metrostel. Bij de geopende deuren begint het gedrang, iedereen heeft haast. Meerdere botsingen, gemopper, krachttermen, geduw en getrek, de deuren sluiten zich en de metro zet zich in beweging.

Ze ziet een lege plaats bij het raam. Ze scant de omgeving om een ongemakkelijke situatie te voorkomen. Het lijkt erop dat verder niemand dezelfde plannen heeft. Ze beweegt zich richting de lege stoel en gaat tegenover een keurig geklede man zitten. De man glimlacht vriendelijk en tikt tegen zijn hoed. Verbaasd om dit onverwachts beleefde gebaar, glimlacht ze bijna beschaamd terug.  De man steekt zijn hand naar haar uit.
‘Ik ben Sergey Romanov’.
Als Sergey haar gegeneerde blik al opmerkt laat hij daar niets van merken. Ze schudt zijn hand en bijna fluisterend antwoordt ze:
‘ik ben Nova Latier’.
‘Prettig kennis met je maken Nova.’
Het valt Nova op dat hij haar naam, met net iets te veel nadruk, uitspreekt.

Schokkend en piepend komt de metro tot stilstand en het ritueel van uit- en instappende mensen herhaalt zich. De nieuw ingestapte mensen zoeken een plekje en nemen de ruimte in waarvan zij, meestal onbewust, verwachten er recht op te hebben. Nova plukt aan haar pony en duwt een loshangende lok achter haar oor,  de tas op haar schoot houdt ze met één hand stevig vast.

Sergey bekijkt haar handelingen en buigt zich wat naar Nova toe. Hij glimlacht geruststellend.
‘Nova, ik wil je een voorstel doen. Je hoeft niet meteen te antwoorden, denk er goed over na.’

BewarenBewaren

5 gedachten over “Sergey Romanov, een kort vervolg verhaal”

  1. k word al nieuwsgierig naar het vervolg………. Als ik moet gokken wordt het géén romantisch verhaal.
    Groetjes, Maarten

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: