Slapen, het lukt gewoon niet

Klaas Vaak is me vergeten

Manlief heeft een drukke dag gehad en ligt prinsheerlijk te dromen met bijbehorende ronk geluiden. Jaloers en eerlijk toegegeven, iet wat geïrriteerd, laat ik hem slapen. Hij kan het ook niet helpen. In de kamer boven mij, rent een hamster. Ze rent in haar rad alsof haar leven ervan af hangt. Met heel veel kabaal komt ze geen stap vooruit. Het deert haar niet, ze houdt vol. De tijd gaat langzamer in het donker. Tijd heeft daglicht nodig om vooruit te komen. De hond beleeft zijn avonturen met een stevig gesnurk en af en toe een grom. De held. In zijn dromen is hij precies wat hij wil zijn, stoer, sterk en onverschrokken. Ik jaag hem de kamer uit. Ga beneden maar avonturen beleven.

Voor mij geen avonturen vannacht

Voor mij alleen boze, zinloze gedachten. Mijn been kruipt onder het dekbed vandaan en valt boven op het zachte dons.  Nu lukt het vast wel om te slapen. Dit zou een mooi moment zijn om briljante zinnen te formuleren, misschien een nieuwe ingeving te krijgen voor mijn verhaal. Het wil niet, slapen niet, schrijven niet, rustig worden niet. Niet veel later zit ik beneden, bij de stoere hond, hij zucht en draait zich van me af. Ik mag niet mee genieten van zijn avonturen.

Ik check Facebook, er zijn er meer die niet kunnen slapen, dat is fijn, ik ben niet alleen. Mijn pas geopende Twitteraccount meldt dat ik 4 volgers heb. Vier! Geen bekenden van mij. Heel even ben ik blij. Nog voor ik het geluk bij de kladden kan grijpen is het verdwenen. Ongrijpbaar voor mijn boze, vermoeide lijf. Manlief ligt nog steeds heerlijk te dromen, de hamster heeft het nog niet opgegeven, ze houdt vol.Een voorzichtig ochtendlicht heeft de kier in de gordijnen ontdekt. De tijd schrikt op en begint te verstrijken. De hamster heeft haar bestemming bereikt. Ze is precies waar ze al die tijd al was en dat is goed, hier hoort ze thuis.

Klaas Vaak heeft zijn misser ontdekt. Ik val als een blok in slaap.

BewarenBewaren

5 gedachten over “Slapen, het lukt gewoon niet”

 1. Via Facebook

  Ellie Schmitz (29 januari 2015 om 15:1)
  Heel mooi verwoord…!

  Irma Kurpershoek (29 januari 2015 om 15:25)
  Heel herkenbaar, frustrerend ook. Leuk geschreven

  Sonja Grinwis (29 januari 2015 om 17:06)
  Bedankt!

  Anne Vellinga (29 januari 2015 om 19:45)
  mooie woorden gehamsterd

  Beantwoorden
 2. Mooi verhaal Sonja, het zat vast in de lucht. Ik heb bijna de hele nacht liggen woelen. Warme benen, dan weer koud. Alleen schrijven kan ik helaas niet.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: