Sonja Grinwis

Te lezen in ± 4 minuten

Schrijft, leest, maakt fouten, leert, valt, staat weer op en gaat door, drinkt koffie, heeft lief, lacht, huilt en omarmt het leven
Sonja Grinwis, Schrijfhart
Sonja Grinwis

Ze heeft dus een tatoeage

Klopt! had ik zelf altijd een mening over. Lelijk, ordinair, niemand knapt ervan op. Je kent het wel, volop vooroordelen want niets menselijks is mij vreemd. Ik heb dus wel een mening maar als het zo uitkomt, dan pas ik die aan.

Het leven is namelijk een leerproces en dat gaat met vallen en opstaan. Ik ben gevallen en hard ook. Burn-out klachten en door blijven gaan is echt een heel slecht idee kan ik je uit ervaring vertellen. Het heeft me jaren van herstel gekost en ik ben nooit meer de oude geworden.
Die tatoeage is dus mijn herinnering aan een moeilijke maar leerzame periode, net als een lidteken eigenlijk.

Dat ik nooit meer de oude ben geworden is trouwens maar goed ook want anders had ik er dus niets van geleerd. Ik ben nu een vernieuwde versie van mijzelf. Een versie mét etiketjes zoals HSP en ADD. Dat verandert helemaal niets aan wie ik ben, maar het geeft me wél een goed excuus voor mijn gedrag.
Dus blunder ik mij dapper door het leven van alledag. Fouten maken mag, is helemaal niet erg. Je leert ervan, elke dag opnieuw. Je krabbelt weer op en hierna doe je het gewoon anders.

Vandaar die quote

Precies, het is helemaal niet erg als je (keer op keer) valt zolang je maar weer opstaat en ervan leert.

En hoe zit het met schrijven Sonja?

Kijk dát is dus mijn passie, had ik als kind al. Eerst verhalen vertellen, zingen zelfs, als het zo uitkwam. Toen ik eenmaal zinnen kon schrijven was het hek van de dam. Maar zoals dat gaat, je wordt volwassen en dan gaat het mis.
Je moet ineens serieuze dingen gaan doen, zoals werken, gas en licht betalen, huisdieren verzorgen of kinderen opvoeden. Raak je het kind in jezelf kwijt en heb je ineens geen tijd meer voor je passie.
Denk je!

Tijdens mijn burn-out heb ik mijn passie voor het schrijven terug gevonden. Sterker nog het heeft mij enorm geholpen en helpt me nog steeds om al die chaos in mijn hoofd en lijf te ordenen. Ik kan de sores letterlijk van me af schrijven. Nu maak ik er dus tijd voor, elke dag! Gewoon dagelijkse routine, net als tandenpoetsen.
Dat sla je ook niet over vanwege drukte, mag ik hopen.

Ga dus rustig zitten, pak koffie, thee, een biertje of wijntje en

Gun jezelf een paar minuten om een van mijn (korte) verhalen te lezen en
in mijn (bijna) wekelijkse blog kun je meelezen over mijn geklungel in het volwassen leven. Bovendien kan ik je tijdens een workshop ook leren om zelf de sores van je af te schrijven. Hoeft niet persé op een blog maar dat mag natuurlijk wel.

Voor je het weet, heb je het kind in jezelf terug gevonden

Sonja Grinwis
Sonja Grinwis

2
En wat vond je ervan?

Please Login to comment
avatar
1 reactieketen
1 keten reacties
0 volgers
 
Meest gereageerd
Populairste reactieketen
2 reactie schrijvers
Sonja Grinwisegoecho Recente reactie schrijvers
  Inschrijven  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
egoecho
Gast
egoecho

Dag Sonja, dank je wel voor het lezen (en liken) van veel van mijn posts. Waardeer ik zeer!

het is niet toegestaan mijn teksten te kopiëren
%d bloggers liken dit: