Sonja Grinwis

Zoals op de home pagina al te lezen is ben ik, Sonja Grinwis geboren in de zomer van 1969 in de mooiste stad van Nederland, Rotterdam. Tot mijn vierentwintigste heb ik daar ook gewoond.
Volgens de opmerkingen in mijn rapportboekje van de basisschool was ik een dromerig kind met een enorme fantasie. Dat geloof ik best want eigenlijk ben ik dat nog steeds.
Slechts drie turven hoog was ik en we zaten in de bus naar opa en oma. Ik helemaal in mijn element. Een volle bus, dus een flink publiek dat (haha) geen kant op kon. Ik babbelde aan een stuk door, zelfverzonnen verhaaltjes afgewisseld met zelf bedachte liedjes en dansjes. Mijn ouders vertellen deze anekdote nog altijd met zichtbaar plezier. Die passie voor het delen van verhalen zit er dus al van jongs af aan in.

Sonja Grinwis

Inmiddels wat jaartjes ouder en een paar turven groter maar die passie is er nog altijd

Tweeduizendveertien is het jaar waarop ik in de maand september mijn eerste blog de wereld in slingerde. Ik zat middenin een turbulente periode. Mijn maatje Martin was in december tweeduizenddertien overleden aan darmkanker en dat had er behoorlijk ingehakt. Daarnaast speelden er ook andere zorgen en alles bij elkaar zat ik er redelijk doorheen.

Schrijven werd mijn uitlaadklep

Tijdens de zomervakantie van dat jaar heb ik mijn oude liefde, het schrijven weer opgepakt, alle verdriet, zorgen en angsten schreef ik van me af. Daardoor ontstond er ruimte in mijn hoofd en het duurde niet lang of mijn hoofd vulde zich met verhalen. In deze moderne tijd is het delen van mijn verhalen helemaal niet zo moeilijk. Destijds had ik geen zicht op wat een geweldig goed idee dat lanceren van een website was.
Mijn blog en het schrijven hebben me zoveel gebracht. Lezers die ik anders nooit had bereikt en nieuwe vrienden die ik anders nooit had ontmoet. Het is onvoorstelbaar fijn als je vanuit je passie jezelf kunt ontwikkelen.

Etiketjes

Heeft lang geduurd voor ik ze kreeg maar het maakt wel veel duidelijk. Dat ik HSP’er ben kwam voor mij niet als een verrassing. Ik roep al jaren dat mijn zintuigen op scherp staan en alles zo heftig binnenkomt, nu heeft het dus een naam. ADD dat kwam wel als een verrassing maar het klopt als een bus. Het is soms best wel lastig. Als HSP’er raak ik snel overprikkeld en zoek ik naar rust. Mijn ADD brein raakt snel onderprikkeld en zoekt uitdagingen. Het is steeds weer zoeken naar de juiste balans. Toch zou ik het niet anders willen. Doordat ik HSP’er ben heb ik een enorm inlevingsvermogen. Mijn ADD brein is waar mijn creativiteit vandaan komt. Ik denk buiten de gebaande paden, de gehate hokjes. Bovendien kan ik door de hyperfocus die ADD met zich meebrengt me helemaal in mijn passie storten. Het heeft nadelen maar veel meer voordelen.

Sonja Grinwis samengevat in een bio voor Social Media

HSP’er met ADD

combineert letters, leestekens, humor, zelfspot en inkt tot mooie verhalen

Sonja Grinwis

Delen van de passie

Juist omdat ik zoveel plezier in het schrijven heb probeer ik als een evangelist anderen ook te overtuigen om het schrijven een vast onderdeel van hun leven te maken. Schrijven is namelijk goed voor je geest. Het kan helpen om dingen in een ander perspectief te zien. Het kan helpen om je angsten en verdriet te verwerken en er beter mee om te gaan, de andere kant van de medaille te zien en ach ik zou zoveel voordelen kunnen opschrijven. Schrijven doe ik overigens het liefst met de hand. Vulpen met losse inkt, giet er nog wat koffie in (in mij dan, niet in de vulpen) en voilà ik heb het helemaal naar mijn zin.

Dat delen van mijn passie doe ik hier op deze website door het schrijven van een (wekelijkse) blog, (korte) verhalen, gedichten en poëzie. Daarnaast geef ik workshops freewriten (hoewel corona al een tijdje behoorlijk wat roet in het eten gooit) en schrijf ik aan een boek.

Genoeg over mij

Hopelijk heb je inmiddels een beeld van het gezicht achter Schrijfhart. Dan is het nu jouw beurt, ik hoor ook graag iets over jou want ik ben dol op verhalen dus kom maar op.

Sonja Grinwis
Kan ik je verleiden om een reactie achter te laten met jouw verhaal?


Plaats een reactie

error: Beveiligingswaarschuwing