Sta op tegen kanker

Te lezen in ± 4 minuten

Met vallen en opstaan

19-11-2013 De dag dat we in het ziekenhuis het vreselijke nieuws te horen kregen dat DOM uitbehandeld was. Een paar woorden die de hele bodem onder je bestaan wegvagen. Verslagen hebben we hem mee naar huis genomen. Hij heeft zo hard gevochten tegen de kanker. Het was een strijd die bij voorbaat niet te winnen was.

Sinds zijn overlijden proberen de mensen die van hem hielden en houden, met vallen en opstaan door te gaan. Door gaan terwijl je dat eigenlijk niet kan en soms ook niet wilt. Elke dag is een worsteling een gevecht dat je alleen moet voeren, ook al heb lieve mensen om je heen die je steunen en voor je klaar staan. Soms komt die steun van mensen waar je het niet van verwacht.

Jammer genoeg zijn er ook mensen die het af laten weten, die het te druk met zichzelf hebben om oog te hebben voor jouw pijn. Sommigen hebben geen enkel empatisch vermogen en kwetsen je nog meer. Zo wordt de tijd van rouw ook een tijd van afscheid nemen van vrienden, die geen vrienden zijn gebleken, een tijd van vernieuwing, nieuwe en hernieuwde vriendschappen, nieuwe wegen inslaan.

Ik mis mijn maatje, meer dan ik met woorden uit kan drukken. Ik mis zijn stem, zijn warmte, zijn grapjes en zijn onvoorwaardelijke liefde en trouw. Maar ik koester de warme herinneringen en ik draag hem voor altijd bij me. In mijn hart is zijn liefde verankerd, zolang als ik leef, dat kan niemand van me afnemen.

Vroeg of laat krijgen we allemaal te maken met kanker

Het treft onszelf of iemand die ons dierbaar is. Toch geloof ik dat we deze strijd wel kunnen winnen, door betere behandelingen maar daar is onderzoek voor nodig.   Sta ook op tegen kanker en doneer aan het KWF. We moeten deze ziekte stoppen.

BewarenBewaren

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kenneth Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Kenneth
Gast

That’s really thinking at an imspsreive level

Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: