Te druk om niet te schrijven

Het is prachtig weer vandaag. Heerlijk weer om in de tuin te zitten maar ja er moet behoorlijk wat onkruid verwijderd worden. Als ik heel eerlijk ben dan kunnen de ramen ook wel een wasbeurt gebruiken om over de rest van het huis maar te zwijgen. Eigenlijk wordt het ook wel tijd om de zomergarderobe te voorschijn te halen. Ik voel de tranen prikken want ik trek het op het moment niet.   Het is gewoon te druk. Te druk met werkzaamheden, te druk in mijn hoofd.

Dit zou een topjaar worden, alle narigheid achter ons laten en weer positief vooruit kijken. In januari kregen we een puppy. Logisch dat je het dan druk hebt. Zindelijkheidstraining, socialiseren en opvoeden. Dan heb je inderdaad weinig tijd om te schrijven.

Ik ben een gezegend mens

Naast mijn meer dan fantastische ouders heb ik nog een bonus paar. Een oom en tante, die net zo veel en net zo onvoorwaardelijk van mij en mijn broertje hielden als onze eigen ouders. Die bonusvader is een aantal jaar geleden overleden en ik mis hem verschrikkelijk. In januari werd mijn bonusmoeder ziek, ernstig ziek. Voor we goed en wel besefte wat er aan de hand was lag ze op de IC en waren de vooruitzichten meer dan somber. Zo vaak als we konden waren we bij haar in het ziekenhuis. Dan heb je inderdaad weinig tijd om te schrijven.

In diezelfde periode werd mijn neef, twintig jaar pas, plotseling opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartfalen. Ongeloof, zorgen en verdriet namen nog meer toe. De volgende dag kreeg mijn lieve moeder op één dag twee beroertes. Ik stond acuut in overlevingsstand. Drie personen die mij zo dierbaar zijn in het ziekenhuis, in drie verschillende steden. We pendelde op en neer tussen werk, de verschillende ziekenhuizen en thuis. Dan heb je inderdaad weinig tijd om te schrijven.

De beste periode om te verhuizen

We hadden net voor al deze ellende begon een ander bedrijfspand gekocht. Terwijl we dus al stijf stonden van de stress kwam de overdracht in rap tempo dichterbij. Een verhuizing brengt altijd een hoop werk met zich mee maar voor een bedrijf komt daar nog veel meer bij kijken.

De vergunningen moeten worden geregeld en daar moeten verschillende ambtenaren zich over buigen dus dat kost heel veel tijd. De Arbo, de brandweer, de verzekering, iedereen heeft zijn eigen idee over de regels en voorschriften. Nog meer stress en nog meer drukte. Dan heb je inderdaad weinig tijd om te schrijven.

Te druk om te schrijven

Gelukkig gaat het met iedereen weer een stukje beter. De verhuizing verloopt voorspoedig en de pup is geslaagd voor de puppycursus. Nu de rust enigszins is weer gekeerd komt bij mij de onvermijdelijke terugval. Ik heb zoveel spanning mijn lijf en zoveel onrust in mijn hoofd. Normaal gesproken zou ik alles van me af schrijven. Alle verdriet, angst, woede en stress via mijn hand naar het papier laten vloeien. Het maakt mijn hoofd weer leeg, zet alles weer in perspectief en geeft daarmee weer rust en ruimte in mijn hoofd. Ik heb te weinig tijd om te schrijven. Er moet nog zoveel gebeuren.

Ineens gaat er een knop om

Ik heb het veel te druk om niet te schrijven. Als ik hier niet aan onder door wil gaan, als ik verder wil dan moet ik van me af schrijven, anders blijft het malen. Vandaag kies ik eerst voor mezelf.

Het tuingereedschap laat ik voor wat het is. Ik pak mijn schrift en een pen…

BewarenBewaren

0 0 stem
Artikelbeoordeling
Inschrijven
Abonneren op
guest
8 Reacties
nieuwste
oudste meest gestemd
Inline Feedbacks
Bekijk alle reacties
8
0
Ik hoor graag wat je ervan vindt, laat van je horenx
()
x
%d bloggers liken dit: