Terrorisme of 3 dwaze dagen?

Terrorisme raakt ons allemaal

De auto moest naar de garage. Een kleinigheidje zo verzekerde manlief me. Ik kon erop wachten, het zou maar een halfuurtje gaan duren. Ik wist genoeg, dat gaat me weer een hele middag kosten. Met mijn schrijfboek en voldoende pennen in mijn tas, reed ik richting garage. De bedoeling was dat ik de tijd aangenaam zou doorbrengen met het schrijven van een nieuw verhaal dat al een paar dagen mijn hoofd bezet hield.

Voorzien van een kopje koffie met bijbehorend ingepakt koekje zat ik aan een lange tafel met nog een aantal andere dames. Tegenover mij zaten een moeder en dochter, beide voorzien van een modieus klein hondje. Stevig vastgeklemd onder de armen van hun bazinnetjes, keken ze wat ongelukkig naar het, door mij nog niet uitgepakte koekje. Naast mij zat een “grande dame”. Een vrouw die in nachtkledij en ongekamd haar nog een natuurlijke autoriteit uitstraalt. Tegenover deze “grande dame” zat, naar ik heb aangenomen, haar vriendin. Eveneens een keurige mevrouw, nette jurk, verzorgd kapsel, bescheiden make-up. Zij moet, net als ik overigens, er gewoon wat meer moeite voor doen om er goed uit te zien.

Net als ik mijn schrijfspullen uit mijn tas wil pakken, beginnen de dames een conversatie. Ik twijfel;  luisteren en observeren of toch schrijven? Het (af)luisteren wint. De autoritaire, maar niet onvriendelijke stem naast mij, dwingt het gewoon af.

‘Heb je dat vanmorgen ook gelezen in de krant? Over die Jihadisten?’
De overbuurvrouw kijkt ietwat verbaasd op uit haar tijdschrift.
‘Nee, wat is er gebeurd?’
‘Nog niets maar ze gaan ook aanslagen plegen, hier in Nederland.’
‘Och nee toch, waar gaan ze dat doen?’
Blijkbaar is de “grande dame” daar ook niet helemaal zeker meer van, want ze pakt de krant er nog maar even bij.
‘Kijk’.
Ze schuift het artikel onder de neus van haar vriendin.
‘Hier staat het. Ze verwachten dat er op openbare plaatsen, stations, winkelcentra of zo, aanslagen gepleegd gaan worden’.

Aan de overkant blijft het even stil. De vriendin moet dit vreselijke nieuws even laten bezinken. Ik kon nog net op tijd mijn lachen inhouden, toen ze uiteindelijk reageerde.
‘Kunnen we dan wel naar de Dwaze dagen van de Bijenkorf?’

Ach ja, lieve dames, terrorisme raakt ons allemaal.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 gedachten over “Terrorisme of 3 dwaze dagen?”

  1. Hello there! This article couldn’t be written any better!
    Going through this post reminds me of my previous roommate!
    He always kept talking about this. I’ll send this article to him.
    Pretty sure he’ll have a good read. Many thanks for sharing!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: