Tijd om eens lekker bij te praten

Hoi, wat leuk je (weer) te zien, fijn om weer eens lekker bij te praten want het is echt veel te lang geleden dat we elkaar hebben ontmoet. Wat kan ik voor je inschenken?

tijd om lekker bij te praten
foto door S. Grinwis

Het was 5 november 2020 dat hier mijn laatste blog verscheen en sinds die tijd is er eigenlijk bitter weinig gebeurd. Nou ja, er is natuurlijk best wel wát gebeurd maar niets noemenswaardig om over te schrijven. Werken doe ik vanuit huis, boodschappen worden thuis bezorgd en bezoek is echt minimaal. Met vriendin loop ik regelmatig met de honden en ook zij maakt niet veel mee op het moment, dan heb je dus ook niet veel stof om over te praten.

We praten dus vooral veel over de emotionele achtbaan waar meneer Schrijfhart en ik kort geleden uitgestapt zijn. Achtbanen kunnen best leuk zijn, als je er van houdt maar een emotionele achtbaan is dat zeker niet. Blijft zo’n emotionele achtbaan non-stop doorgaan dan wordt het echt heel vervelend. Dus stapten we uit, we konden niet anders. Dat uitstappen was niet makkelijk maar gaf ons de o zo nodige rust. Doordat we tot rust kwamen ontstond er ruimte voor alle bijbehorende emoties en dat is niet makkelijk om mee om te gaan.

Eind november besloot ik daarom om mezelf de tijd te gunnen om al die emoties, alle pijn en verdriet te verwerken. Geen social Media, geen druk om elke week een blog af te leveren, geen druk meer van buitenaf. Tijd voor ons als gezin, als familie, tijd om te helen. Meneer Schrijfhart en ik besloten om samen maar ook afzonderlijk met een psycholoog te gaan praten. Soms zijn problemen zo complex en zo intens dat je een professional nodig hebt om een uitweg te vinden.
Op het verwerken van je emoties en verdriet kun je uiteraard geen tijdschema plakken, het komt en gaat, dat hoort erbij. Ondanks dat heeft de rust me goed gedaan. De december maand was moeilijk, het gemis van dierbaren hakt er dan altijd al harder in dan in andere tijden. Ook dat hoort erbij. Het komt zoals het komt.

Genoeg over het verleden gepraat. Een nieuw jaar, een nieuwe start. Ik heb een hoop nieuwe ideeën in mijn hoofd zitten, volop plannen weer. Er zijn wat projecten blijven liggen die ik eerst nog af wil maken voor ik aan iets nieuws begin.

De richting die ik uiteindelijk op wil is vooral het samen delen. Het delen van hele persoonlijke verhalen, niet alleen van mij maar ook die van jullie. Deze website moet een ruimte zijn waar we als vrienden met elkaar kunnen praten over alles wat ons bezighoud. De grote en de kleine, alledaagse dingen. Een plek waar je met een kopje thee of koffie even helemaal kunt ontspannen en jezelf kunt zijn.

Mijn oude blogs en verhalen heb ik allemaal naar het archief verplaatst, ze zijn dus nog steeds te lezen voor wie wil. Langzaam aan zal ik de website met nieuw materiaal gaan vullen.

Genoeg over mij gepraat, nu wil ik graag weten hoe het met jou is gegaan de afgelopen tijd. Laat in de reacties hieronder weten hoe het met je gaat, echt even bijkletsen zodat we weer op de hoogte zijn en er samen een bijzonder nieuw jaar van kunnen maken.

17 gedachten over “Tijd om eens lekker bij te praten”

 1. Wat fijn jou weer te lezen. En wat voelt het schrijven van jou als een warm bad. Fijn dat je er weer bent. Terug kijken en vooruit kijken , het mag er allemaal zijn. Ik lees je graag! Liefs van mij.

  Beantwoorden
 2. Even pauze op het werk met heerlijk bakkie koffie. Dus tijd voor een reactie. Ja, de corona periode begint nu er wel in te hakken hoor! Ik kan niet wachten een vaccin te halen. De angst om corona op te lopen houdt me bezig. Tenslotte is thuiswerk in de noodopvang niet aan de orde. Verder kom je weinig in contact met andere. Dus doe ik een dag in de week mee met ballon tennis bij mijn paps in het verzorgingshuis. Nou ja meedoen. Ik sta in de gang en geniet hoe mee doet en geniet van de muziek en bezig zijn.
  Ondanks alles blijven we positief en slaan we er ons wel doorheen.

  Beantwoorden
   • Meer kun je niet doen. Ik kan dat schrijven ook niet laten. Wel heb ik nu behalve facebook alle social media accounts opgezegd. Op Facebook plaats ik alleen nog een linkje. Mijn reactiemogelijkheid staat uit op mijn website en ik reageer zelf nog maar sporadisch bij anderen. Bij hoge uitzondering als ik graag bij iemand wat wil laten horen. Dat maakt het allemaal wat rustiger voor me en zorgt ervoor dat ik meer tijd overhoud voor andere dingen. Een mens maakt keuzes hè.

    Beantwoorden

Plaats een reactie