#Tweetup010 Social Media & het echte leven komen samen

De strekking van het bericht was typisch Rotterdams: Pleurt deze datum maar in je agenda en keel smeren doe je op eigen kosten #Tweetup010. Er volgde een datum, een tijd en een locatie. Ik had er meteen zin in.

Omdat vast niet al mijn lezers meteen weten waar het bovenstaande over gaat, een korte uitleg. Een Tweet up is een bijeenkomst van mensen die elkaar kennen via Twitter en 010 staat dus voor Rotterdam. Het bovenstaande bericht was een uitnodiging voor alle mensen van Twitter uit de regio Rotterdam om elkaar eens in het echt te ontmoeten.

Er is nogal wat te doen over Social Media. We staren teveel op een beeldscherm. We zijn alleen nog maar online in contact met mensen. Facebook wordt te machtig maar ook Facebook is op sterven na dood. Twitter raakt steeds meer gebruikers kwijt. Twitter maakt een opleving door. We worden steeds minder sociaal. Mensen worden gelukkiger van Social Media en minstens zoveel berichten die het tegendeel beweren.
Wat is nu de waarheid? Wie moet je nu geloven?

Ik snap de kritiek wel. Ook ik zit weleens op een verjaardag waar je geen gesprek kunt voeren omdat iedereen met zijn telefoon in de weer is. Zit ook weleens in een restaurant waar tafelgenoten meer aandacht voor hun telefoon hebben dan voor elkaar. Prik inmiddels door de ‘kijk mij eens een leuk en interessant leven hebben’ berichten heen.
Maar voor een sociaal onhandig persoon als ik, is Social Media een uitkomst. Ik ben het type diepe wateren, stille gronden. Rustig en erg op mezelf, een echte huismus. Ik luister meer dan dat ik praat. Voel me in mijn eentje minder eenzaam dan in een groep. Ben al helemaal geen type voor het verenigingsleven.
Door Social Media heb ik me aangesloten bij diverse schrijfgroepen en inmiddels een leuk netwerk op gebouwd. Een aantal van mijn online contacten heb ik persoonlijk ontmoet en daar zijn waardevolle nieuwe vriendschappen uit ontstaan.

#Tweetup010 leek mij daarom meteen al heel leuk en ik heb me zonder te aarzelen aangemeld.

Het had gesneeuwd. Een ‘pak’ sneeuw van zeker een centimeter of twee en een temperatuur onder het vriespunt ontregelde het land. Ik zat nog maar net in de trein richting Rotterdam en de eerste van mijn contacten appte dat ze niet kwam. Ze was ziek. Enige seconden later de volgende: de treinen reden daar niet. Lang verhaal kort, de een na de ander liet het afweten. Voor ik goed en wel in Rotterdam was bleek ik van onze groep alleen overgebleven te zijn. De twijfel sloeg toe. Moest ik nu wel gaan? Zal ik dan maar gewoon de stad in gaan en daarna naar huis?

Ik nam een dapper besluit. Ik ga het gewoon doen! Ik ga wat drinken en als het niets is ben ik zo weer weg. Behoorlijk onzeker stapte ik naar binnen.

Het was al redelijk druk. Gelukkig was schrijfster Julie van Mol er ook. Met haar had ik sinds kort ook al wat contact gehad. Terwijl we gezellig stonden te kletsen, nou ja zij sprak en ik luisterde, stelde ze me ook aan een aantal mensen voor. Daarna ging het eigenlijk vanzelf. Ik stond met een drankje tussen een grote groep onbekenden en ik had het prima naar mijn zin.

De tijd vloog om en uiteindelijk ging ik met een tevreden gevoel en een aantal nieuwe contacten weer naar huis. #Tweetup010 voelde als een overwinning op mezelf.

Conclusie na de #Tweetup010

Social Media en het echte leven kunnen dus prima naast elkaar bestaan. Het gaat zelfs prima samen. Het is maar net hoe je er zelf mee omgaat.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

8 gedachten over “#Tweetup010 Social Media & het echte leven komen samen”

  1. Ik vind ook dat social media en het echte leven samen kunnen gaan. Ik heb geen twitter account, maar op fb leuke contacten en ook in real life daaruit leuke vriendschappen opgebouwd. Ja, het kan dus zeker. Leuke column geschreven, Sonja!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: