Vakantie langs de Romantische Strasse, deel 2

Nu niet alleen ik maar ook de rest van het gezin zich heeft overgegeven aan de rust, het offline leven en de natuur, zijn we in een heerlijke vakantieflow. Waar ik thuis de kinderen nooit weet te bewegen om mee te gaan wandelen is dat nu geen enkel probleem.

We dwalen door Münster en Creglingen en verbazen ons over de plaatselijke brandweerkazerne. We genieten van de kleuren van de huizen, de alom aanwezige bloembakken en de overdadige stilte in het dorp. Het is alsof we met een tijdmachine naar de tijd van mijn opa en oma zijn gegaan.

Rothenburg ob der Tauber is eigenlijk de reden dat we in deze regio zijn neergestreken.

Het stadje ligt aan de Romantische Strasse en is een enorme toeristische trekpleister. Het is in de Middeleeuwse stijl gebouwd en het centrum is ondanks een bombardement in 1945 heel goed bewaard gebleven.

We hebben al aardig wat gelopen door de stad en vol bewondering de sfeer in ons opgezogen. Hubbie verzucht terecht dat dit een prima decor voor een speelfilm zou zijn. We willen graag even uit de zon en een wandeling over de stadsmuur leent zich daar prima voor.

We bekijken de stad nu nogmaals maar dan vanuit een ander perspectief. Het is en blijft een plaatje. Onze hond trekt ook veel bekijks met haar rugzakken. De in grote getallen aanwezige Chinezen blijven maar foto’s van haar maken.

We hadden hoge verwachtingen van de stad na alles wat we gehoord en gelezen hadden. Die verwachtingen zijn ruimschoots waargemaakt. Rothenburg is een absolute aanrader.

We trekken verder langs de Romantische Strasse.

We doen plaatsen aan als Lechbruck am See, Füssen, Oberstdorf en Steingaden. Elk met hun eigen charme en schoonheid. We genieten van de prachtige natuur, het heerlijke weer en de tijd met elkaar.

Het bezoek aan Slot Neuschwanstein in Hohenschwangau is ook zo’n hoogtepunt van de vakantie.

Het kasteel is ooit bezocht door Walt Disney en hij raakte daar zo geïnspireerd dat het logo en het Disneyland kasteel van Doornroosje duidelijk hier zijn afgekeken.

We hebben kaartjes gereserveerd en beginnen vol goede moed aan de wandeling naar boven. De omgeving is al adembenemend mooi dus dat beloofd wat.

Het kasteel is gebouwd in opdracht van Lodewijk II van Beieren. Een excentrieke kluizenaar die niet wilde dat er ooit bezoek zou komen in zijn kasteel. Met 1,3 miljoen bezoekers per jaar is zijn wens niet bepaald in vervulling gegaan.

Het is absurd druk met toeristen en de wachtrijen zijn enorm. Gelukkig is het heerlijk weer en het kasteel is van buiten ook erg mooi. Er valt tijdens het wachten voldoende te genieten.

Het kasteel is nooit helemaal afgebouwd. De koning kwam vroegtijdig en onder verdachte omstandigheden aan zijn einde.

Als we eindelijk naar binnen mogen worden we overweldigd door alles wat er te zien is. We kijken onze ogen uit. Jammer genoeg mogen er binnen geen foto’s gemaakt worden, maar eerlijk gezegd heb je daar ook helemaal geen tijd voor. In een absurd snel tempo worden we door de vertrekken geloodst. Het irriteert me behoorlijk. Ik wil graag in mijn eigen tempo de sfeer en de verhalen op me in laten werken. Helaas er moeten massa’s toeristen op een dag door het kasteel begeleid worden. Overdonderd en een tikkeltje buiten adem staan we binnen het half uur al weer buiten.

We wandelen ook veel in de natuur. De Breitachklamm is slechts een van de vele tochten. Je kunt hier kiezen uit verschillende wandelingen. Van kort tot lang. Makkelijk begaanbaar en met wat meer uitdaging. Het is er prachtig en in volkomen stilzwijgen zijn we een met de natuur.
Vakantie langs de Romantische Strasse kan ik iedereen van harte aanbevelen. We hebben zoveel gezien, zoveel beleefd en zo intens genoten. Ik zou nog zoveel meer kunnen schrijven maar eigenlijk moet je het zelf beleven.

6 gedachten over “Vakantie langs de Romantische Strasse, deel 2”

Plaats een reactie

%d bloggers liken dit: