Verhalen

Hier is het allemaal mee begonnen. Mijn eerste stappen als schrijver. De drang om mijn verhalen te delen. Al van jongs af aan schrijf ik korte en zeer korte verhalen. Het is een passie die me al zoveel moois heeft gebracht met als kers op de taart mijn debuutroman De val van Gorka.
Hoe leuk ik het ook vind om een wekelijkse blog te schrijven, de liefde voor het vertellen van verhalen blijft.

Het korte verhaal is in Nederland lang niet zo ingeburgerd als in andere landen. Maar juist in ons drukke leven waar we aan alle kanten tijd te kort komen is een kort verhaal zo fijn. Even een moment voor jezelf, even ontsnappen uit de hectiek van het echte leven, terwijl je ook nog tijd overhoudt om je verplichtingen na te komen.

Veel leesplezier,


De ontslagbrief

Zonder om te kijken weet ik dat Pieter van achter het raam naar me staat te kijken. 
Hij observeert graag, daar staat hij om bekend. Met een onderzoekende blik kijkt hij naar de wereld om zich heen. Het gaat te ver om te zeggen dat ik zijn ogen voel branden in mijn rug. Zo is het niet. Ik ken hem en weet gewoon dat hij daar staat. kijkend naar mijn aftocht. Het doet verrot zeer en ik vraag me af wat er op dit moment door hém heengaat maar ik ga niet omkijken. Ik ben stom geweest, te loyaal, te goed van vertrouwen, naïef zelfs, maar ik heb wel mijn trots.

De hardloper

een kort verhaal Daar gaat hij, de hardloper. Meter na meter schiet er onder zijn schoenen door. Zijn oude schoenen. De nieuwe trekt hij morgen…


Veel van mijn verhalen zijn tijdelijk niet beschikbaar. Er zaten wat technische probleempjes hier en daar. Ik ben ze aan het nalopen en aanpassen waar nodig. Daarna komen ze weer terug.

De verhalen

Alles wat hier verschijnt is, tenzij anders vermeld, door mij persoonlijk geschreven. Ik schrijf fictie, dus als je denkt personages of gebeurtenissen te herkennen, geloof me dat is niet zo. Hoe herkenbaar of echt het ook lijkt, ik heb het allemaal zelf verzonnen. De foto’s bij de verhalen zijn slechts ter illustratie. De meeste pluk ik van Canva en ja ik heb keurig betaald voor mijn CanvaPro abonnement.

Sonja

error: Beveiligingswaarschuwing