VIP coaching bij het herschrijven van mijn manuscript

Het herschrijven van Minnenijd heeft door allerlei privé omstandigheden een enorme vertraging opgelopen.
Maar zoals een wijs man al eens zei: “Elk nadeel heb zijn voordeel.”
Zoals ik al eerder heb geschreven ben ik de dolgelukkige winnaar van een uur VIP coaching. Ik wist dus meteen waar ik dit uur voor ging gebruiken, mijn manuscript van Minnenijd.

Zo’n eerste ruwe versie is altijd bagger

Maandenlang heb ik niet naar het manuscript kunnen kijken. Hierdoor heb ik voldoende afstand gekregen om zelf al veel kritischer te zijn bij het teruglezen. De eerste versie is vooral bedoeld om het verhaal op papier te krijgen. Nu begint het schaven, schrappen, opbouwen en verfraaien pas.

De voorbereiding

Wat kan en mag je verwachten van VIP coaching? Ik heb het namelijk nog nooit eerder gehad.
De samenvatting en een groot deel van het manuscript heb ik samen met mijn vragen opgestuurd.

Het grootste struikelblok is het perspectief, daar heb ik best wat vragen over. De titel is die oké of toch te ouderwets? Het ritme en de lengte van de hoofdstukken, klopt dat? Hoe zit het met de vertragingen en de versnellingen in het verhaal. Komen de karakters goed uit de verf? Heeft het verhaal potentieel?

Ik heb dus niet veel moeite gehad om een lijst met vragen op te stellen.

Het gesprek zou via Skype plaatsvinden dus dat moest ik eerst op mijn computer installeren en dan ook nog uitzoeken hoe dat allemaal werkt. Ik heb Minnenijd keer op keer doorgelezen. Aantekeningen gemaakt en een speciale map in Scrivener toegevoegd. Wat zou ik nog meer kunnen doen?

De dag van de VIP coaching is eindelijk aangebroken

Dan is het eindelijk zover om twee uur gaan we beginnen. Ruim op tijd zit ik op mijn schrijfkamer klaar voor de Skypeverbinding. Klokslag twee uur krijg ik de kriebels, ze zal het toch niet vergeten zijn, heb ik de datum wel goed genoteerd?
Onnodige zorgen, De Skype-oproep komt al binnen. Enkele seconden later ben ik al mijn zenuwen kwijt.  Ik geniet, het is al snel duidelijk dat ik hier zo veel aan ga hebben.
Duidelijke en terechte vragen, tips, uitleg, complimenten en aanwijzingen. De voorbeelden die vanuit mijn eigen tekst worden aangehaald laten me zien en voelen, waar en waarom het anders kan en vaak ook anders moet.

Plotseling hapert de verbinding en valt uiteindelijk die helemaal weg. Nee toch, ik wil verder. Het duurt een tijdje en net als we via een tekstbericht overeen komen om het een andere keer af te maken, doet de verbinding het weer. Het uur VIP coaching vliegt om en ik ben een schat aan informatie rijker. Ik voel me zo gelukkig, deze coaching* is zo’n waardevolle aanvulling op het schrijfproces.

De slaap wil maar niet komen

Mijn hoofd zit vol met informatie, ik heb zoveel om over na te denken. Ik besluit om eerst maar te gaan wandelen met de hond. Even rust nemen.
‘s Avonds wil de slaap maar niet komen.
Oplossingen en nieuwe ideeën vullen mijn hoofd, mijn hoofdpersoon, schreeuwt om aandacht. Het duurt lang, erg lang tot ik me aan de broodnodige slaap kan overgeven.

De dagen erna blijven de ideeën stromen. Het verhaal ontvouwt zich verder in mijn hoofd. Wat een waardevolle aanvulling is dit op het schrijfproces. Met dat herschrijven van Minnenijd komt het wel goed.

VIP coaching
foto door S. Grinwis

 

[bctt tweet=”#coaching is zó’n waardevolle aanvulling op het #schrijfproces. #Minnenijd #OSMS ” username=”sonjaschrijft”]

Meer informatie over cursussen, coaching, begeleiding en prijzen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2
avatar
2 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Sonja GrinwisJohng283Mattie Luiijf Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Johng283
Gast
Johng283

I appreciate you sharing this article.Thanks Again. Really Cool.

Mattie Luiijf
Gast
Mattie Luiijf

Hallo Sonja, Wat leuk te lezen dat je er zoveel aan hebt gehad en dat er nieuwe inspiratie is. Leuke blog! Ik vind de titel… Lees verder »

Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: