Niet zo fair als het lijkt

Niet zo fair als het lijkt

Eerlijk is eerlijk

Het blad van de thuiszorg organisatie ligt op de mat. Normaal gesproken gaat die ongelezen bij het oud papier. Er is maar één reden waarom wij lid zijn van deze organisatie. De contributie is namelijk vele malen lager dan de korting die we door dit lidmaatschap krijgen op onze zorgverzekering. Normaal gesproken heb ik niet bijster veel interesse in rollators, steunkousen en ergonomische plas-flessen.

Lees verder…

2

Observeren naar hartelust, dat kan prima op de camping

Observeren naar hartelust, dat kan prima op de camping

Vakantiebelevenissen deel twee: Het leven van een schrijver is zo gek nog niet

Ongegeneerd mensen observeren

Heerlijk vind ik het, mensen observeren. Ik weet dat ik lang niet de enige ben die dit leuk vind. Veel mensen vinden het een vermakelijk tijdverdrijf en voor schrijvers is het een meer dan plezierige noodzaak.
Zet mij op een terrasje aan een drukke winkelstraat waar ik ongelimiteerd mensen kan bekijken en ik heb de tijd van mijn leven.

Lees verder…

31

Firma “Met de botte bijl”

Firma “Met de botte bijl”

Het huis waarin wij wonen stamt nog ver uit de vorige eeuw. De oude dame heeft de tand der tijd overigens prima doorstaan. Wij zorgen dan ook goed voor haar. Regelmatige controles, herstelwerkzaamheden en zelfs voor cosmetisch ingrijpen deinzen wij niet terug. Wat we zelf niet kunnen, besteden we uit en dit keer was het de beurt aan firma “Met de botte bijl*”.

Lees verder…

2

Heel bewust uit het raam staren voor een hoopvolle toekomst

Heel bewust uit het raam staren voor een hoopvolle toekomst

Staren naar een hoopvolle toekomst

Tijdens mijn lange revalidatie periode heb ik heel wat tijd doorgebracht in het hoekje van de bank. Geen idee hoeveel uren ik vanuit dat hoekje naar buiten heb zitten staren. Niet eerder was ik me zó bewust van het leven in mijn achtertuin. Vandaag zit ik vanuit hetzelfde hoekje naar buiten te staren. De afgelopen tijd is er zoveel gebeurd, ik heb dit moment even nodig om tot mezelf te komen. 

Lees verder…

Glashard liegen tegen de burgemeester

Glashard liegen tegen de burgemeester

Leugentje om bestwil

De meeste mensen zijn het er wel over eens, liegen mag niet, behalve een leugentje om bestwil. Daar kan het gros van de mensen nog wel mee leven. Ik ben door mijn ouders opgevoed met een enorm besef van normen en waarden. De tien geboden waren daarbij de leidraad die boven elke discussie verheven stond. Het leugentje om bestwil was daarop absoluut geen uitzondering.

Lees verder…

2