Waar een deur sluit, moet je een raam openen

Omgaan met tegenslagen

Vol enthousiasme schreef ik enige tijd geleden op mijn Facebookpagina dat ik in november mee mocht gaan doen aan het Schrijverscaf√©. Best spannend, want ik moest behoorlijk uit mijn comfortzone komen, maar ik had er echt heel veel zin in. Afgelopen week kreeg ik echter het teleurstellende nieuws dat ik niet in november kon beginnen. Waarschijnlijk ben ik pas over een maand of 9 aan de beurt. Dat was behoorlijk slikken. Terwijl ik zwelgend in zelfmedelijden op de bank mijn verdriet zat te verdrinken (met een royale kop thee) kreeg een neef van mij ook een afwijzing te verwerken. We hebben dus allebei te maken met tegenslagen maar zijn afwijzing was van een heel andere orde dan mijn “probleem”. Ik stuurde hem het volgende citaat van Martin Luther King jr:

If you can't fly then run, if you can't run then walk, if you can'twalk then crawl, but whatever you do you have to keep moving forward.
(als je niet kunt vliegen, ga dan rennen, als je niet kunt rennen, ga dan lopen, als je niet kunt lopen, ga dan kruipen, maar hoe dan ook, je moet vooruit blijven gaan)

Tegenslagen kunnen je uit het veld slaan maar je kunt het ook gebruiken om andere mogelijkheden te onderzoeken. Dat kan ik natuurlijk ook op mezelf toepassen. In een overmoedige bui heb ik mij daarom aangemeld voor de opleiding Korte verhalen schrijven. Ik ben echt heel trots dat ik kan melden dat ik ben aangenomen en meteen kon gaan beginnen. Via mijn verhalen en columns mogen jullie met me mee op dit avontuur. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in.

BewarenBewaren

4 gedachten over “Waar een deur sluit, moet je een raam openen”

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: