Waarom ik voor de Midori Travelers Notebook heb gekozen

Notitieboeken, dagboeken, plakboeken, agenda’s naar mijn idee valt het allemaal onder de noemer Journals. Zoveel soorten en maten er is voor iedereen wel iets te vinden, zelfs digitaal is er een enorme keuze. De een kiest voor de Hobonichi, Leuchteurm of Moleskine, de ander voor een bullet journal van de Hema en zo heeft iedereen zijn of haar voorkeur. Mijn keuze is jaren geleden al op de Midori Travelers Notebook gevallen.

Wat is een Midori Travelers Notebook?

Niet iedereen zal meteen weten wat een Midori Travelers Notebook,(MTN) precies is. Heel oneerbiedig is het een lap leer met wat elastiek. Geen ingewikkeld concept en dat is dus meteen de kracht ervan. Het origineel, want er is veel namaak te koop, komt uit Japan. Zoals wel vaker met Japans design is het de eenvoud die het zo mooi maakt.
De MTN is dus een lap leer van een 22 bij 12 cm. Het elastiek is in de lengte bevestigd en daar kun je van alles tussen schuiven.

Waarom ik als een blok voor de MTN gevallen ben

Jaren geleden keek ik een Youtube filmpje over art journal. In dat filmpje werd in een bijzonder notebook gewerkt. Ik had zoiets nog nooit gezien maar het was liefde op het eerste gezicht. Het was stoer, elegant, simpel en overzichtelijk tegelijk. Ik moest weten wat het was en waar ik er een kon bemachtigen. Het bleek dus om de Midori Travelers Notebook te gaan en je kon het gewoon in Nederland kopen. Zoals het nu eenmaal gaat met liefde, je komt met argumenten waar een ander misschien niets van snapt maar voor mij is de MTN de ware.

Alles overzichtelijk bij elkaar

Je kunt dus van alles tussen de elastieken schuiven. Je kunt verschillende boekjes voor in je Midori Travelers Notebook,kopen. Notitieboeken met lijntjes, stippen, ruitjes, blanco maar ook diverse agenda’s, schetsboeken, aquarelboeken en nog heel veel meer. Ideaal als je net als ik een notitieboek wilt voor het schrijven, het freewriten, een braindump, een art journal, een agenda en een blog-agenda, een notitieboek vooral mijn lijstjes, een schetsboek voor mijn tekeningen en aquarellen en … nou ja, je snapt me denk ik wel.

drie journals uit mijn MTN

Je kunt twee boekjes met elkaar verbinden met een rubberen bandje en zo krijg je door die verbonden boekjes met elkaar te stapelen een mooi geheel. Inmiddels heb ik al twee Midori’s en stiekem overweeg ik wel eens een derde want ja ook de MTN’s raken op enig moment vol.

Als je echt los wil met je creativiteit kun je ook je hart ophalen

Nog zo’n leuk voordeel is dat je ook je eigen boekjes kunt maken en in het verleden heb ik dat ook geregeld gedaan. Dát vind ik het grote voordeel van de MTN, je kunt het heel persoonlijk maken en naar je eigen smaak inrichten. Dus mijn journaling gebeurd altijd in dezelfde afmetingen en zo heb ik alles overzichtelijk bij elkaar.

Wat is jouw favoriete journal en vooral waarom?

Sonja Grinwis signatuur

2 gedachten over “Waarom ik voor de Midori Travelers Notebook heb gekozen”

  1. Hoi Sonja, ik heb (nog) geen favoriete journal, maar verzamel wel van alles. Mijn verzameling van bijvoorbeeld mooie kaarten, leuke briefjes enz. steek ik graag ik mapjes die ik van enveloppen heb gemaakt. Die heb ik zo gemaakt (waaiereffect) om neer te zetten. Ik doe aan handboekbinden en maak graag allerhande leuke en handige boekjes. Dit is geen verkooppraatje hoor, ik doe dit gewoon graag. Ik ben wel benieuwd naar de MTN, dus daar ga ik even op googelen. Misschien kom ik zo ook weer op ideeën om iets te maken. Dank je wel!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: