Wiet kopen

“Heb je tijd en zin om ‘straks mee naar de coffeeshop te gaan?”
Bij ieder ander zou ik nog denken dat ik het verkeerd begrepen heb. Bij haar weet ik, dat me een hilarische middag te wachten staat. Het antwoord is dus een volmondig ja.

Ze heeft geen idee hoeveel gram wiet ze precies nodig heeft en hoeveel ze mag kopen. Het is een materie waar ik ook niet echt in thuis ben. Gelukkig biedt Google altijd weer uitkomst. Na een korte zoektocht zijn we redelijk op de hoogte van het gedoogbeleid. We weten nu waar we wel en niet mee weg komen. We zijn klaar voor het avontuur.
Behoorlijk melig staan we voor de deur van de coffeeshop te wachten. Het duurt nog een paar minuten voor de opening en we trekken behoorlijk wat bekijks. Niet alleen van de andere wachtenden maar vooral van voorbijgangers. Twee keurige vrouwen die staan te wachten voor de deur van de coffeeshop, het moet niet gekker worden. Ik kan altijd research voor het schrijven als excuus gebruiken toch ben ik blij geen bekenden te zien.
Toch wat ongemakkelijk wachten we op onze beurt. Ondertussen voer ik een gesprek met onze voorganger. Hij heeft problemen om onderdelen voor zijn auto vanuit Italië naar Nederland te krijgen. Allemaal door die rare regelgeving om nog maar te zwijgen over de parkeerproblemen waar hij steeds vaker mee te maken heeft.
We kijken onze ogen uit. De zaak is keuriger dan we verwacht hadden. Er zijn vrolijk uitziende attributen te koop. Geen idee waar het allemaal voor dient maar kleurrijk is het wel. Wachten in een coffeeshop is in elk geval een stuk gezelliger dan bij de supermarkt.

Eindelijk zijn we aan de beurt. Er blijken verschillende soorten wiet te zijn. We hebben echt geen idee wat we moeten hebben. Hier bluffen we ons niet uit. We hebben geen andere keus dan toe te geven dat we echt niet weten wat we hier eigenlijk staan te doen.
“Ik doe speur-training met mijn hond en hij is er nog niet zo goed in. Ik wil thuis ook met hem oefenen. Ik heb geen idee welke wiet hiervoor geschikt is. Het moet wel een hele sterke geur hebben.”
Het meisje achter de balie dacht alle smoezen al gehoord te hebben maar deze sloeg alles.
Ze verwijst ons resoluut naar haar collega. Die doet niet eens moeite om haar ongeloof te verbergen.
“Speur-training voor honden met wiet? Dat heb ik echt nog nooit gehoord.”
“Ja daar beginnen we mee, hierna gaan we oefenen met cocaïne en dan speuren naar wapens en als dat goed gaat, dan gaan we lichamen zoeken.”

Het werd opmerkelijk stil in de coffeeshop.

Plaats een reactie