Zo bizar als de werkelijkheid, verzin je het niet

Te lezen in ± 3 minuten

De laatste maanden was ik op schrijfgebied best goed bezig, al zeg ik het zelf. Ik had een duidelijke strategie voor mijn blog opgezet.  Ideeën uitgewerkt, artikelen vooruit geschreven en ingepland, een kwartaal opzet gemaakt zodat ik me vooral kon focussen op het schrijven zelf. Ik heb zelfs een heuse blogplanner in elkaar geknutseld. Zo georganiseerd, ik was er best trots op.

Dan blijkt dat er artikelen zijn die niet op de planning staan maar wel om aandacht blijven vragen. Ik ben flexibel genoeg om daar dan gehoor aan te geven. Zoiets kan een keer gebeuren natuurlijk. Voor augustus lag er een duidelijk plan klaar. Diverse artikelen die toewerken naar de Cityswim op 1 september. Dat sponsorbedrag moet zo hoog mogelijk worden. Daarnaast heeft het trainen en alles wat er bij komt kijken best wat nieuwe inzichten opgeleverd en heb ik persoonlijke ontwikkelingen doorgemaakt. Voldoende stof dus voor mooie columns.

De werkelijkheid haalt me met een mokerslag onderuit

De ochtend dat het eerste artikel in deze reeks gepubliceerd werd, zat ik in het ziekenhuis. Die nacht waren we uit bed gebeld. Schoonpa had een hartstilstand en werd gereanimeerd. Zo snel als we konden reden we naar het huis van mijn schoonouders. Toen we aankwamen was er net weer een hartslag gesignaleerd. Een aantal spannende uren volgden. Zou het hart het volhouden en welke schade had pa opgelopen?

Het werd al snel duidelijk dat de vooruitzichten niet erg hoopvol waren. Het zuurstofgebrek had voor de nodige hersenbeschadiging gezorgd en het was nog maar de vraag of pa ooit nog bij zou komen. De eerste 24 uur werd hij kunstmatig in coma gehouden zodat de hersenen rust zouden krijgen. Daarna konden we niet anders dan afwachten, hopend en biddend op een goede afloop.

We hebben geen idee waar we op moeten hopen

Pa zal niet meer bijkomen en al snel blijkt dat alle signalen wijzen op zeer zwaar hersenletsel. Waar moet je dan op hopen? Je wilt je (schoon)vader niet kwijt maar eigenlijk is hij er al niet meer. De arts verteld ons dat we ons moeten voorbereiden op een heel moeilijk gesprek en dat we waarschijnlijk een hele moeilijke beslissing moeten gaan nemen. 

Er komen geen verbeteringen in de toestand van pa. Een voor een beginnen lichaamsfuncties uit te vallen. Er blijft geen sprankje hoop meer over. Nadat alle protocollen zijn doorlopen en alle testen hetzelfde negatieve resultaat geven kunnen we niet anders dan concluderen dat verdere behandeling geen enkele zin meer heeft.

Deze week zal zijn uitvaart plaatsvinden. Mijn toespraak heb ik inmiddels geschreven en dat is voor nu even genoeg. Mijn planning laat ik maar even voor wat het is. De werkelijkheid volgt zijn eigen koers en ik kan niet anders dan volgen.

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
63
avatar
8 Comment threads
9 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Ellie SchmitzSonja GrinwisGiovanna JansenBartMies Huibers Recent comment authors
  Subscribe  
Abonneren op
Giovanna Jansen
Gast

Gecondoleerd Sonja. Heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Bart
Gast

Oprechte deelneming en veel sterkte!
(ps de link in de nieuwsbrief naar de blog werkte niet)

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Ellie Schmitz
Gast

Dan plots valt alles weg waar je mee bezig bent. Dat ene alleen, dat telt. Ik wens jou, je man en jullie gezin en verder… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Mies Huibers
Gast

Dan ineens wankelt alles. Pijn, onmacht en verdriet. Gemaakte plannen tellen even niet. Mooi dat je tijdens het afscheid met je eigen woorden zult kunnen… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Marjon Sarneel
Gast

Heel veel sterkte lieve Sonja en wat fijn dat je zelf kunt spreken op de uitvaart. Ik weet zeker dat je woorden troostend zullen zijn.… Lees verder »

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
H.B. van oost
Gast
H.B. van oost

Heel veel sterkte in deze moeilijke dagen, gecondoleerd

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Hans Oud
Gast
Hans Oud

Gecondoleerd met het overlijden van jullie (schoon)vader.
Sterkte gewenst en alles wat nodig is, voor nu én voor wat later …
Hartelijke groet,
Hans Oud.

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Irene (Pix)
Gast
Irene (Pix)

Heel veel sterkte! In gedachten ondersteun ik je tijdens je speech

Privacyverklaring
ik heb de privacyverklaring gelezen en ben akkoord
Zelf ben ik ook enthousiast over deze tekst daarom zit er ook copyright op! Vraag gerust naar mijn tarieven als je mijn teksten wilt gebruiken
%d bloggers liken dit: